DERLEYEN: İLAYDA YÜKSEL/ İZ GAZETE-  İz Tv’de yayınlanan Candan Tekin Çekiç ile Mavi Kelebek programının bugünkü konuğu İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsün Erdinç oldu. Erdinç koruyucu aile sisteminde merak edilenleri cevapladı. 

Koruyucu aile sistemi üzerinde farkındalık çalışmaları yapan Erdinç, “Koruyucu aile sistemi evlat edinmeye göre çok fazla bilinmemekte daha öğrenilmesi gereken bir sistem bizde bunun için çalışmalar yapmaktayız. Öncelikle evlat edinme gibi olmadığını anlatıyoruz. Koruyucu aileliğin evlat edinmeden ayıran noktalar var, çocuklarımız herhangi bir sebeple biyolojik ailesi yanında bakımı sürdüremediğinde koruma altına alınıyor. Biyolojik anne babaları, kardeşleri oluyor bu yüzden de evlat edinmedeki gibi koruyucu aile sisteminde yasal olarak nüfusa geçmiyor” dedi.

Koruyucu aile sisteminde belli şartlardan bahseden Erdinç, “Evli veya bekâr 25-65 yaş aralığında düzenli geliri olan, sağlık problemi olmayan herkes koruyucu aile olabiliyor. Tabii bu süreçte biyolojik aileden de onay olmamız gerekiyor. Biyolojik aile tehdit oluşturmuyor ise madde bağımlısı ya da suça teşvik eden bir profili yoksa çocuk belli süre çerçevesinde biyolojik ailesi ile de görüşüyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak Erdinç, “İnsanların genellikle biyolojik ailesine dönerse diye soru işaretleri oluyor ama ben çocuk açısından bakmaya davet ediyorum herkesi. Bir çocuğu topraksız çiçek gibi bırakmayalım, soldurmayalım ve çocuk dönerse demeyelim. Sevgisizlik şiddet ile eş değer diyoruz, sevgisiz kalan bir çocuk şiddet görmüş demektir ve her çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyümeye ihtiyacı vardır. Her çocuğun çocukluklarının en güzel şekilde geçirmesini hep beraber sağlayalım” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: Haber Merkezi