İZ GAZETE- İzmir’de gerçekleşen büyük orman yangınlarına dair İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla ve “Gel, Gör, Koru” sloganıyla Efemçukuru’nda gerçekleştirilen ‘İzmir Buluşmaları’na TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ve ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı Emel Korkmaz katıldı.

 “Yeni Bir Hikaye” temasıyla 26 Ağustos Pazartesi günü başlayan HKMO 18. Yaz Eğitim Kampının 5. gününde yapılan çağrıya kulak veren TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası , kamp alanından yangın bölgesine giderek ‘Yeni Bir Hikaye Yazacağız, Küllerimizden Doğacağız’ diye haykırdılar. Kampın 4. gününde Gezi Parkı protestolarında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ve ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı Emel Korkmaz’ın da katılımı ile yönetmen Kazım Kızıl’a ait ‘Emel Anne’ belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi, Emel Korkmaz da HKMO ile birlikte İzmir Buluşması’na katıldı.

‘BUGÜN EMEL ANNEMİZİN YANINDA YÜZLERCE ALİ İSMAİL KORKMAZ OLARAK HAYKIRDIK’

Şube Örgütlenme Sekreteri Oğulcan Cengiz, Emel Korkmaz’ın onlarla beraber Efemçukuru’na gelmesine ilişkin olarak, “ Bundan 9 yıl önce bir ağaç kesilmesin diye direnirken yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz belki aramızdan bedenen ayrıldı; ancak mücadelesi ve ruhu; yıllar sonra yine yanan, yakılan, katledilen ormanlar için buradaydı. Bir Ali İsmail Korkmaz gitti; ancak bugün Emel Annemizin yanında yüzlerce Ali İsmail Korkmaz olarak onun özgür dünya düşlerini, mücadelesini buraya taşıdık ve ‘Anamızı da alıp geldik!’ diye haykırdık, ormanlarımızın katliamına ve ağaç düşmanlarına karşı. Toplumcu mühendisler olarak bir kez daha haykırıyoruz ki bu topraklarda üzerinden yüzlerce yıl geçse dahi ağacına, suyuna, derelerine, madenlerine, ormanlarına, kentlerine sahip çıkan; adaleti, demokrasiyi, laikliği ve özgürlükleri haykırarak ülkesini savunan güzel yürekli, onurlu insanlar asla tükenmeyecektir” diye konuştu.  

ALİ İSMAİL KORKMAZ KİMDİR?

Ali İsmail Korkmaz, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisidir.

Editör: Haber Merkezi