İZ GAZETE-  Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şubesi'nin bugün için düzenlediği oturma eylemi, Karşıyaka İskele Çarşısı'nda gerçekleşti. Yapılan oturma eylemi 150. haftasını doldururken bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında, "Emekçiler ve halklar emeğine, doğasına, geleceğine sahip çıkıyor, sermayenin saldırılarına karşı bir araya geliyor, karşı koyuyor. Tek adam rejimini kabul etmiyor, sivil darbe uygulamalarına rağmen tepkisini her türlü mücadele yöntemiyle ortaya koyuyor… Çünkü, bıçak kemiğe dayandı. Çünkü, başka bir dünya mümkün" ifadeleri kullanıldı.

'BİR KEZ DAHA ÇALIYORSUNUZ'

  "Ezilenlerin birlikteliğine ve mücadelesine selam olsun! 50 ayı geçkin bir zamandır ülkede var olan baskılar, dayatmalar, hak ihlalleri artarak devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 130 bin civarında kamu emekçisi işlerinden ihraç edildiler. Toptancı anlayışla ihraç edilenler arasında darbeyle en ufak ilişkisi bile olamayacak olan yaklaşık 4700 KESK’li arkadaşımız da vardı. Darbeyi bir “lütuf” olarak görenler, masum insanların yaşamlarıyla oynamaktan çekinmediler. Kendi siyasi geleceklerini halkların çıkarından üstün görenler, yüzyıllardır yaşamı birlikte var eden insanları ayrıştırmaktan geri durmadılar. Kendi siyasi geleceklerini halkların çıkarından üstün görenler, savaş politikalarıyla gencecik insanları kıyıma uğratmaktan geri durmadılar. Kendi siyasi geleceklerini halkların çıkarından üstün görenler, insanları ekmeğe muhtaç duruma düşürmekten geri durmadılar. Daha nice geri durmadıkları yozluk, hırsızlık ve sömürü zulüm politikalarına yine halklar cevap verecektir. İşlerinden ihraç edilen arkadaşlarımız, OHAL Komisyonu marifetiyle defalarca cezalandırılmak isteniyor. Dosyaları sürüncemede bırakılarak adeta açlıkla terbiye edilmeye çalışılan arkadaşlarımızın umutlarını, yaşamlarını, geleceklerini bir kez daha çalıyorsunuz" denildi.

'BIÇAK KEMİĞE DAYANDI'

OHAL Komisyonu tarafından henüz dosyası görüşme gündemine alınmayan 4 bine yakın işçinin işlerine iade edilmelerini bekletilerek ikinci bir hukuksuzluk yaşatıldığı vurgulanan açıklamada, ".Arkadaşlarımıza olan düşmanlığınız değerlerimizedir, varlığımızadır, mücadelemize ve mücadelemizin kalesi olan KESK’e yöneliktir. Bunu da buradan teşhir ediyoruz. Bugün de içerisinde bulunduğumuz koşullar, kara bir leke gibi bu gök kubbeyi sarmalasa da inanıyoruz ki işçinin, emekçinin, esnafın, köylünün, kadının, gencin ortak direngenliği umut vermektedir. Gelinen noktada sıkıntılar büyüktür. Ancak hak arama direnci de o denli büyüdükçe güzel günler yakındır. Emekçilerin, işçilerin, kadınların isyanları kapitalist sistemin meşruiyetini yitirmeye başladığını gösteriyor. Emekçiler ve halklar emeğine, doğasına, geleceğine sahip çıkıyor, sermayenin saldırılarına karşı bir araya geliyor, karşı koyuyor. Tek adam rejimini kabul etmiyor, sivil darbe uygulamalarına rağmen tepkisini her türlü mücadele yöntemiyle ortaya koyuyor… Çünkü, bıçak kemiğe dayandı. Çünkü, başka bir dünya mümkün! Çünkü, eşit, özgür, laik, barış ve birarada yaşayacağımız bir gelecek için her türlü bedeli ödeyenlere, faili meçhullerde, 10 Ekim’de yaşamını yitiren barış, emek ve demokrasi şehitlerine sözümüz var" denildi.

'ONLAR VE YANDAŞLARI KÖTÜLÜKLERİYLE ANILIRKEN...'

"Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğüne gittilerse; metaya, savaşa tapan ahlaklarıyla, gericilikleriyle, kadına, bilime, kültüre, sanata, doğaya düşmanlıklarıyla bugünkü iktidar odakları da yarattıkları karanlıkta boğulup çekip gideceklerdir" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Onlar ve yandaşları kötülükleriyle anılırken, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve bunu çeyrek asırlık mücadele geleneğiyle kanıtlayan KESK tüm parlaklığıyla, yarattığı değerlerle daha birçok çeyrek asrı devirecektir… Elbette emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak olan fiili ve meşru mücadele yükseltilmeden bu gerçekleşmeyecektir. O yüzden bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, bu vesile ile mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykırdığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür! Kutlu olsun bu zor koşullarda direnenlere, hakları için mücadele edenlere… Kutlu olsun sadece kamu emekçisi kadınların değil tüm kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yer alanlara… Kutlu olsun KESK’li olmanın gururunu, onurunu taşıyanlara… FAŞİZM YENİLECEK! BİZ KAZANACAĞIZ! YAŞASIN EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ! YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ! YAŞASIN KESK!" açıklamasında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi