Özgür Şengül / İZ GAZETE - Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından, Klinik Bilimleri Bölümü Periodontoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Z.E.B’nin kız öğrencileri taciz ettiği, erkek öğrencilere ise hakaret ve küfürlü konuşmalar yaptığı iddia edildi. 10 öğrencinin şikayetinden sonra ise Dekanlık bir soruşturma komisyonu oluşturdu. İfade veren öğrenciler, olayı gören arkadaşlarını da tanık gösterdi.

GÖREVDEN ALINMADI!

Bazı öğrenciler, “Olayları gözümle gördüm” derken bazıları ise “Kendi aramızda konuşurken her gün bir öğrencinin tacize uğradığını öğrendik” şeklinde konuştu. Soruşturmada sadece Dekanlığın ilgilendiğini, Rektörlüğün ise soruşturmayla ilgili bir şey yapmadığını belirten öğrenciler, taciz hakkında ifade veren kişilere “İfadeni geri çek seni doktoraya alalım” gibi tekliflerde bulunulduğunu söyledi. Soruşturma 10 aydır devam ederken Prof. Dr. Z.E.B’ in ise hala görevde olduğu ifade edildi.

‘YAKLAŞMAYIN ONA!’

İsim vermek istemeyen fakülte son sınıf öğrencisi ve bir mezun, İz Gazete’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fakültenin son sınıf öğrencisi, “Üst dönemlerimiz bize hep derdi, ‘çok yaklaşmayın o adama’ diye“ dedi. Aynı öğrenci Z.E.B’nin, derste herkesin içinde bir kız öğrencinin kazağını çıkardığını ve bunu yaklaşık 100 kişinin önünde yaptığını iddia etti.

‘ŞAHİT OLDUM’

Mezun olan başka bir öğrenci ise, bir arkadaşının hasta bakarken Z.E.B tarafından sırtına dokunulmasına, belinin tutulmasına ve sözlü taciz uygulamasına şahit olduğunu söyledi. Birçok Ana Bilim Dalı hocalarının bu olayın üstünü kapatmaya çalıştığını söyleyen öğrenci, hocaların “Siz böyle adı çıkmış okuldan mı mezun olmak istiyorsunuz?” şeklinde ifadeler kullandığını kaydetti.

‘BİZE İNANMIYORLAR!’

Aralık 2019’dan bu yana yürütülen soruşturmada henüz bir sonuç alınamadığını ve Prof. Dr. Z.E.B’nin görevine devam ettiğini söyleyen bir öğrenci, “Hocanın uzaklaştırılmamasının sebebi, hocalarımızın ve asistanlarımızın bize inanmıyor ve ona destek veriyor oluşu. Şikayetçi olan öğrencilerden bir tanesi, şikayetini geri aldı. Bunun da sebebinin, sınıfta bırakılmakla tehdit edildiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Ege Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Prof.Dr. Z.E.B’nin suçlamalara istinaden 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. maddesi hükümleri uyarınca, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlık Makamının görev, yetki ve sorumluluğunda açılan soruşturmalar, Rektörlüğümüz tarafından da titizlikle takip edilmekte olup bu soruşturmaların ivedilikle sonuçlandırılması sağlanacaktır.”

Editör: Haber Merkezi