Tugay Can / İz Gazete - Konuyla ilgili konuşan E.V. ve arkadaşları " Sadece biz değil, bizim gibi hatta daha bizden ağır durumda olan hastalar da bekletildi." dedi.

Olay geçtiğimiz ay Ege Üniversitesi Hastanesi acil bölümünde gerçekleşti. Gece yarısına doğru mide rahatsızlığı geçiren E.V. iki arkadaşı tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi'nin acil bölümüne götürüldü.  Fakat ne olduysa bundan sonra oldu ve E.V. dört saat boyunca bir tedavi uygulatmaksızın bekletildi. Devlet hastanelerinde sıra beklemenin olağan bir şeye dönüştüğünden yakınan hasta yakınları “ O gün acilde başı yarılmış şekilde bekleyen hastalar hiçbir ön tedavi uygulanmaksızın saatlerce bekletildi, buna karşılık Acil Personeli tarafından tatmin edici bir açıklama da yapılmadı” dedi.

Şikayetçi olmadılar!

Acile geldiğinde yarı baygın durumda olduğunu belirten E. V. , devlet hastanelerinde bu şekilde olayların çok sık yaşandığını dile getirerek, “ Şikayetçi olmayacağım çünkü bir sonuç alabileceğimi düşünmüyorum” dedi. E.V.’nin hasta yakınları ise Acil Bölümü çalışanları tarafından acilde bekleme süresinin 0 ila 8 saat arasında değiştiğini söylemek dışında hiçbir bilgilendirme yapmadıklarını sözlerine ekledi.     

 

Editör: Haber Merkezi