İZ GAZETE-  Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor. AKP'li ve MHP'liler öğrencileri hedef gösterirken, gece saatlerinde öğrencilere uzun namlulu silahlar ile ev baskınları düzenlendi.  

Ege Üniversitesi öğrencileri, AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı toplanarak bir basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler atama ile rektör olan Prof. Dr. Necdet Budak’a karşı üniversiteyi mühürledi.

Yapılan açıklamada, "Bizler antidemokratik uygulamalarla kıskaç altına alınmaya çalışılan, kampüsleri ögbler ve polislerle kuşatılmış; toplulukları, öğrenci kulüpleri kapatılan; okurken parasızlık, mezun olunca işsizlikle yüzleşmek zorunda olan üniversite öğrencileriyiz. Bizler söz söyleme hakları elinden alınan, ya yandaşlık ya işsizlik seçeneklerine zorlanan, khk’larla ihraç edilmiş, khkl’arla çalışma arkadaşlarını kaybetmiş üniversitelerin daha özgür olması için çabalayan akademisyenleriz. Bizler üniversitelerde yandaşların işe alınmasına karşı olan, üniversitede emekçilik yapan üniversite personelleriyiz. Yani bizler söz hakkı elllerinden alınan, yandaşlığa mecbur bırakılan ve üniversiteleri akp teşkilatına dönüştürülenleriz.  AKP elini üniversiteden çek! Evet bugün hep birlikte buradayız" denildi.

'ÜNİVERSİTEDİR BİZİMDİR, BİZİMLE ÖZGÜRLEŞECEK'

Açıklamada ayrıca, "Boğaziçi’ne atanan kayyım rektöre karşı büyüyen tepkilerin bizde yarattığı heyecan bir arada olursak her şeyi değiştirebileceğimize olan inancımızı yeniden, kuvvetlice ortaya çıkardı. Bu yüzden bizler öğrenciler, akademisyenler ve üniversite personelleri yani tüm üniversite bileşenlerini olarak bir araya geldik ve İzmir Üniversite Dayanışmasını kurduk. Yaşasın Üniversite Dayanışması!  Bizi bir araya getiren; uzun yıllardır akademiyi biat ettirmeye ve kontrolü altına almaya çalışan, hukuku kendi sopası gibi kullanarak üniversiteleri kendi kaleleri haline getirmeyi hedefleyen siyasal iktidardı. Bizi bir araya getiren; bu toplumda var olan bütün adaletsizliklere karşı hep bir ağızdan yükselttiğimiz demokrasi talebiydi. Bizi bir araya getiren; ırk, dil, din, cinsiyet, cinsel yönelimlerimizle ayrıştırıldığımız bu günlerde türcü, ırkçı, cinsiyetçi, LGBTİ+fobik söylemleri kampüslerimizden söküp atma kararlılığımızdı. Bir aradayız, çünkü birlikte güçlüyüz. Gücümüze güveniyor ve değiştirebileceğimizi biliyoruz. Üniversiteler Bizimdir Bizimle Özgürleşecek" ifadeleri kullanıldı.

'MELİH GİDECEK, BİZ KALACAĞIZ'

"Boğaziçi’nde Kayyum Rektör Akp’li Melih Buluya karşı kıvılcımlanan bu ateşin bir parçası olmamız gerektiğinin bilinciyle İzmir’deki kayyumlara karşı hep birlikte mücadele edeceğimizi buradan bir kere daha belirtmek istiyoruz. Melih Gidecek Biz Kalacağız!" denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"AKP’nin 2007’de milletvekili, 2017’de Ege Üniversitesi’ne rektörü olan Necdet Budak’ı ve onun okulumuza güvenlik şube müdürü atayacak kadar ileri giden öğrenci düşmanı uygulamalarını istemiyoruz. Necdet Gidecek Biz Kalacağız! 

AKP’nin 22. ve 23. Dönem milletvekili ve eski genel başkan yardımcısı Nükhet Hotar’ı ve onun topluluklarımızı kapatarak bizleri tahakküm altına alan uygulamalarını istemiyoruz. Nükhet Gidecek Biz Kalacağız!

AKP'nin memleketin dört bir yanında üniversitelerin bilimsel, özerk, eşit ve demokratik kimliğine zarar veren uygulamalarına karşı mücadele etmek için İzmir'deki tüm üniversite bileşenlerini İzmir Üniversite Dayanışmasında mücadele etmeye çağırıyoruz. Haydi; eşit, parasız, bilimsel eğitim için bir adım öne çıkalım. Özgür ve özerk demokratik üniversite talebimizi hep bir ağızdan haykıralım Haydi Boğaziçinden Ege’ye, Ege’den Dokuz Eylül’e kayyum dayatmasını kıralım. Kayyumlar Gidecek Biz Kalacağız!" denildi. 

Editör: Haber Merkezi