İZ GAZETE- Gençlik Örgütleri, Alsancak Türkan Saylan Sanat Merkezi’nde toplanarak dün Ege Üniversitesi’ndeki camii açılışında 6 öğrencinin gözaltına alınmasına  yönelik bir basın açıklaması düzenlediler.

‘ERDOĞAN OKULDAN ÇIKINCAYA KADAR REHİN TUTULDULAR’

Basın metnini Gençlik Örgütleri adına Nagehan Sümen okudu. Sümen, açılıştan bir saat önce 6 üniversiteli gencin telefonlarına el konulup, darp edilerek hukuksuzca gözaltına alındığını ifade ederek, “Gözaltı prosedürüne uyulmayıp, ön muayene yapılmayan arkadaşlarımız 100.Yıl Polis Merkezi'ne götürüldüler. Arkadaşlarımız açılış töreni bitip, Erdoğan okuldan çıkıncaya kadar gözaltı aracı içerisinde 5 saat rehin tutuldu. Erdoğan gittikten sonra ifadeleri dahi alınmayan arkadaşlarımız hastane kontrolünden sonra kendilerine hiçbir belgenin örneği dahi verilmeden serbest bırakıldı” diye konuştu.

‘EGE ÜNİVERSİTESİ BİR AKP TEŞKİLATI DEĞİLDİR’

Nagehan Sümen, “Her gün makamında bir AKP temsilcisini ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak’a ve üniversitelileri geleceksizlikle, soruşturmalarla, baskılar ve gözaltılarla sindirmek isteyen saray iktidarına hatırlatmak isteriz ki Ege Üniversitesi bir AKP teşkilatı değildir ve dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz.  Gözaltı ve baskıyla sindirme politikalarına da ne biat edeceğiz ne de boyun eğeceğiz. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi