Küresel bir marka olma yolunda hızla ilerleyen şirket, Teknolojinin Ticaretleştirilmesi Fonundan(ACT Ventures Partners ) 680 bin Euroluk yatırım alarak büyük bir hamle yaptı.

Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Emrah Mercan ve Uzay Mühendisi Burak Polat tarafından 2016 yılında kurulan Skysens’in geliştirdiği yeni teknoloji; bir kalem pil ile 10 yıl boyunca çalışabilen sensörler ve 15 kilometreden haberleşilebilen uç birimler yapmayı mümkün kılıyor.

“AKILLI ŞEHİRLER, VE AKILLI KAMPÜSLERİN KURULMASINI KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’’

Düşük enerji tüketen, kullanımı kolay teknolojiler yaratmak amacı ile yola çıktıklarını belirten Skysens CTO’su (Chief Technology Officer) (Teknolojiden sorumlu başkan) Emrah Mercan ‘‘Biz Skysens olarak makinelerin birbirleriyle haberleşmesi için gerekli olan kablosuz bir teknoloji üretiyoruz. Bu teknoloji IOT olarak adlandırılan en uygun maliyetle en az enerji sarf ederek makineleri birbirine bağlayan bir teknoloji. Bu teknolojinin ismi Lorawan olarak adlandırılıyor. Şu anda Lorawan‘ın Türkiye’deki tek temsilcisi biziz. Bu teknolojinin tüm mühendislik yazılımını burada milli olarak üretiyoruz. Teknolojimizin temelinde bir kablosuz teknoloji var. Bu teknoloji ile ileride akıllı çöp kutuları, park sensörleri, akıllı aydınlatmalar gibi çevremizdeki her nesneyi internete en uygun ve en ucuz bir şekilde bağlayabileceğiz.

Geliştirdikleri yeni teknolojiyi Ege Üniversitesi Kampüsünde de aktif hale getirmek istediklerini ifade eden Mercan, “Ege Üniversitesi kampüsünde, geleceğin akıllı kampüs kavramına uygun altyapıları test ederek, bu tür sistemleri kurmak ve denemek öncelikli amaçlarımızdan biri. Ege Üniversitesi kampüsünü bir test yatağı olarak kullanıp burada akıllı kampüs projesini hayata geçirmeyi ülkemize örnek bir kampüs yaratmayı düşünüyoruz. Ayrıca kullanacağımız teknolojiler ile üniversite ekosistemi içerisinde öğrencilere yeni teknolojileri tanıtmayı da hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu.

SKYSENS, KÜRESEL MARKA OLMA YOLUNDA

Tamamen kendi teknolojisi ile yazılım ve donanım üreten Skysens’in ilk ürün satışını Türkiye’den 16 bin kilometre uzaktaki Cook Adaları’na yaptıklarını belirten Skynes CEO’su Burak POLAT da ‘‘ Bu satışın ardından Amerika, İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda, Endonezya ve Hindistan gibi çeşitli ülkelerde ürün ve proje satarak pazar payımızı genişleterek küresel bir marka olma yolunda büyük gelişme kaydettik’’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi