DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bornova Çamdibi Mahallesi’nde planladıkları Tempus Projesi’ni İz Gazete yönetimine tanıttı. 1984 yılından bugüne 150 bin kişiyi Ege-Koop güvencesiyle ev sahibi yaptıklarını hatırlatan Aslan, 18’er katlı 2 bloktan oluşan ve 205 dairesi, 48 ofisi bulunan Tempus Projesi’yle ilgili konut ya da ofis sahibi olmak isteyenleri heyecanlandıracak bilgiler paylaştı.

ÇEVRECİ BİR PROJE 

Projenin Ege Bölgesi’ndeki konutlarda olmayan iki özelliğini anlatan Hüseyin Aslan, ısıtma ve soğutma sistemi ile su tasarrufuna yönelik sürpriz yeniliklerden bahsetti. Aslan, “Sitenin aydınlatması, yüzme havuzu, spor salonu ve asansör gibi ortak alanlarda kullanılan enerji, bahsettiğimiz sürpriz sistemle karşılanacak. Projemizi tercih edenler kışın kaloriferle, yazın klimayla uğraşmayacak. Yapacağımız sistem tüm ihtiyaçları karşılarken hiç kimsenin bütçesine de dokunmayacak. Yani benzer bir konut sitesinde normal şartlarda 6-7 bin lira elektrik faturası gelip kat maliklerine yansıtılırken bizim projemiz sayesinde hem çok düşük aidatlar verilecek hem de konutlarda çok büyük bir enerji tasarrufu sağlanacak. Bu da herkesi cezbedecektir. Ayrıca kuracağımız bir diğer sistemle de su kullanımında yüzde 60’lara varan ciddi tasarruf sağlayacağız. Biz doğaya karşı sorumluluğumuz olarak çevreci binalar yapmayı ve bunu İzmir’de kalıcı hale getirip yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak projenin detaylarının ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

EGE-KOOP GÜVENCESİ

Ege-Koop’un vizyonuna uygun davranarak İzmir’de olmayanı kente kazandırmayı hedeflediklerini ve sektördeki öncülüğü sürdürmek istediklerini kaydeden Aslan, projenin depreme dayanıklılığının ise yine Ege Koop güvencesinde olduğunu, bununla ilgili Ege Üniversitesi’nden zemin raporları istediklerini ve o rapora uygun temel çalışmalarının sürdürüleceğini vurguladı.

DÜNDEN BUGÜNE EGE-KOOP

EGE-KOOP, 1984 yılından bugüne kazandığı güven ile marka şehirler yaratmıştır. Çağdaş şehir planlaması mantığında bugüne kadar tamamladığı; Egekent, Villakent, Körfez Evleri, Dört Mevsim Konakları gibi onlarca proje üretmiştir. 14 dev projesiyle 5 milyon m2 yüz ölçümü üzerinde çağdaş kentler kuran Ege-Koop’un tamamladığı projelerde bugüne kadar; dış kaynaklı kredi ve bankalardan 2 milyar 215 milyon dolar kredi kullandırılmıştır. İzmir’de 150 bin kişinin barındığı kentler kuran Ege-Koop; 150 km yol, 150 km kanalizasyon, 160 km içme suyu hattı, 500 bin m2 parklar, meyve bahçeleri, seralar, 200 binin üzerinde muhtelif fidan dikimini gerçekleştirmiştir. Ege-Koop, her meslek gurubundan 200 kooperatif ile birlikte başladığı projeleri 2 - 2,5 yılda tamamlamış ve proje ortaklarına para iadesi yapmış Türkiye’deki ilk ve tek kurumdur.
 

Editör: Haber Merkezi