Karşıyaka Belediyesi, İmbat Lions Kulübü ve kentteki motor kulüplerinin desteğiyle, Karşıyaka Kaymakamlığı önünde bugün saat 14.00'te Diyabetle Yaşam Derneği öncülüğünde toplanan İmbat Lions Kulübü ve kentteki motor kulüplerinin üyeleri, diyabetin farkındalığının arttırılması için etkinlik düzenlendi. Grup adına basın açıklamasını Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şube Başkanı İlker Saçbüken yaptı. 

'Şeker hastalığı' olarak bilinen Diyabetes Mellitus'un yaklaşık bin 500 yıldır insanların hayatlarında olduğunu ancak buna rağmen hastalığın ne olduğunun tam olarak anlaşılamadığını kaydeden Saçbüken, şeker hastalığının tek bir çeşit hastalık olmadığına dikkat çekti. Şeker hastalığının türleriyle ilgili bilgi veren Saçbüken, "Bu hastalık diyabetlilerin sağlığını çok ciddi oranda bozmasının yanı sıra hastalığa bağlı komplikasyonlar geliştikçe ve gelişen komplikasyonların sayısı arttıkça hastalığın iyileşmesi için harcanan para da artmaktadır. Sadece diyabet hastalığının tedavisinde 1 kişi için 1 yılda harcanan para bin ile bin 200 lira arasındayken, her bir yan etki sayısı bu miktarı yaklaşık 2'ye katlamaktadır. Diyabet hastalığının bir diğer önemi ise iyi tedavi olmayan diyabetlilerin ömrünün kısalabileceği ihtimalidir. Sonuç olarak, hareketli yaşamı tercih edelim, beslenmemize özen gösterelim. Tıbbi kontrollerimizi zamanında ve düzenli yaptıralım. İnsülin hormonu yaşam demektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, etkinliğe motosikletleriyle katılanlar Mavişehir'deki alışveriş merkezlerinin bulunduğu alanda, yaya olarak katılanlar ise Karşıyaka Çarşı'da bilgilendirme çalışması yaptı.

Editör: Haber Merkezi