Dikili'de jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, göçmen kaçakçılığına karşı denetimlerini arttırdı. Bademli Mahallesi Pisa ve Hayıtlı koyları ve çevresini kontrol eden jandarma 800, Sahil Güvenlik ekipleri ise Bademli açıklarında Yunanistan'a geçmeye çalışan 100'ü aşkın mülteci yakaladı. Mültecilerin hepsinin Suriye uyruklu olduğu kaydedildi. Yakalanan mülteciler, işlemlerinin tamamlanması için Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

24 NİSAN TACİRİ GÖZALTINDA 

İzmir'in Dikili İlçesi'nin yanı sıra Menemen ve Çeşme ilçelerinde de, sabaha karşı jandarma denetimlerde bulundu. Bu denetimler sonrasında Yunan adalarına gitmeyi planlayan toplam 971 mülteci ölüm yolculuğundan kurtarıldı. Üç ilçedeki operasyonlarda kaçak geçişlere aracılık yaptıkları saptanan 24 insan taciri de gözaltına alındı. 

JANDARMADAN YARDIM

Mültecilerin ölüm yolculuğundan kurtarılmalarından ardından onları ilk yardımı da jandarma ekipleri yaptı. Küçük çocuklar başta olmak üzere soğuk havadan etkilenenlerini ısınmaları sağlandı. Ayrıca gıda yardımında bulunuldu. 24 kişinin adliyeye gönderileceği, 971 mültecinin de, çeşitli illerdeki kamplara yerleştirilmelerinin planlandığı açıklandı.

Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

 

 

Editör: Haber Merkezi