Türkiye'nin en büyük ve en karlı bankası Yapı Kredi, bugün adeta personel kıyımı yaptı. Sendikalı ve tecrübeli 80'in üzerinde bankacı işten çıkartıldı. Personel çıkartma işleminin devam etmesi bekleniyor. İzmir operasyon biriminden çıkartılan personel sayısı net olarak açıklanmadı ancak bu sayının 80'nin üzerinde olduğu ve devam edebileceği öne sürülüyor.

AMBULANS GELDİ

Bankanın Gaziemir'de bulunan merkezine ambulansın da geldiği öne sürüldü. Cep telefon ve çantaların alınmadığı görüşmede personele birimin kapatılacağı belirtilerek paket sunuldu. Sunulan pakette 2 maaş ve 2020 Eylül ayına kadar sağlık sigortası bulundu.  

Bankanın işten çıkartılacak personelleri öğlen yeni bir program tanıtılacak diye beklettiği ve daha önceden numaralandırlmış odalara yönlendirildiği anlatıldı.

SENDİKA YİNE SESİZ

Yıllardır aidat ödeyen personel bir anda işten atılmasına örgütlü sendikadan hiçbir tepki gelmedi. İddalara göre, banka 5 bin kadar personeli de kapsam dışına çıkartarak sendikayı devredışı bırakacak. 

O İK MÜDÜRÜ İLE BAŞLADI

Türkiye'nin en eski bankasında işten çıkartmaların ve hedef baskısının başka bir bankadan transfer edilen İK'dan sorumlu genel müdür yardımcısıyla başladığı iddia edildi. Daha önce çalıştığı bankada uyguladığı politika ile çok sayıda dava açılmış ve söz konusu bankanın mobbig suçlamasına neden olmuştu.

PARAMEDYA

Editör: Haber Merkezi