ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'teki "Kobani eylemleriyle" ilgili olarak Ankara merkezli 7 ilde başlatılan operasyonda 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarmış, bu karar ülke genelinde büyük bir tepkiye sebep olmuştu. Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir Platformu da alınan karara yönelik Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Mehtap Alişan okudu.

 Alişan, “Özgürlük mücadelesine omuz vermiş kız kardeşlerimizin de bulunduğu gözaltı operasyonu iktidarın kaybetme korkusunun muhalefete yönelik saldırı girişimini gözler önüne seriyor. Kobane eylemliliklerinde yaşanan saldırı ve ölümlerin gerçek sorumlularının ortaya çıkarılmasını engelleyen iktidar, 6 yıl öncesini bugün siyaset malzemesi yapmakta beis görmüyor ”ifadelerini kullandı.

‘BU OPERASYONUN HUKUKİ DEĞİL SİYASİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

Bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu söyleyen Alişan, “ Özgürlük mücadelemizde kol kola yürüdüğümüz kadınlara, tek adam diktatörlüğünün karşısında duran muhaliflere yönelik siyasi bir operasyondur. Kayyum atamalarıyla kadın kazanımı olan eş başkanlık sistemine saldıran, kadın siyasetçileri, aktivistleri cezaevlerine atan, kadın kurumlarını kapatan iktidar, şimdi de düzmece operasyonlarla IŞİD barbarlığına karşı kadın öncülüğünde kazanılmış zaferin intikamını yine kadınlardan alıyor” dedi.

‘MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Kadınların bugüne kadar patriyarkal kapitalizmin baskı ve yok etme siyasetlerine boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini aktaran Alişan, “Kadın mücadelesine daha güçlü adımlarla devam edeceğiz. Bu tür baskılarlarla kadın mücadelesi engellenemeyecek, aksine daha da güçlenip büyüyecektir” dedi.

Alişan son olarak, “Demokratik siyasete yönelik yapılan tüm saldırılar başta kadınlara ve kadın örgütlerine yapılmıştır. Gözaltına alınan tüm kadınların yanındayız. Tek adam rejiminin tüm zorbalıklarına karşı yan yana durmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz“ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi