Demokrat Harita Mühendisleri Grubu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin 18. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerini (7 asıl ve 7 yedek) belirlemek için yapılan seçim hazırlığı için bir açıklama yayınladı. 

Yapılan açıklamada, "Bizler İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa ve Uşak illerinde yaşayan, kamuda ve özel sektörde faaliyet gösteren yaklaşık İki bin üyesi bulunan  Harita ve Kadastro Mühendisleriyiz.  Bağlı olduğumuz oda, üyelerinin sorunlarına çözüm arayan, teknik, kültürel ve sosyal alanlarda birlikteliği ve dayanışmayı öne çıkaran çalışma ve arayışın adresi olmalıdır. Ne yazık ki bu beklenti  temenniden öteye geçememiştir. Hedefi belirlenmiş etkin ve sürdürülebilir bir çözüm programı olmadan, meslektaşlarımızın sorunlarının üstesinden gelmek mümkün değildir. Bizim temel düşüncemiz üyelerin Oda için değil, Oda’nın üyeler için var olduğudur. Bu gün meslektaşlarımız mesleğiyle gurur duymanın özlemini yaşamakta , bundan mahrum bırakıldığı duygusunu taşımaktadır. Bu durum üyelerimizin Odası ile aidiyet bağının yeterince güçlü olmadığının çarpıcı bir göstergesidir. Önceliğimiz Odamızın tüm üyeleriyle olan iletişimini daha etkin hale getirmektir.  Üyelerimizin sorunlarına sahip çıkarak çözüm üretmek amacıyla Demokrat Harita Mühendisleri Grubu olarak kararlılıkla yola çıktık. İçinden geçtiğimiz günler Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İzmir Şubesinin 18. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerini (7 asıl ve 7 yedek) belirlemek için yapılan seçim hazırlığı sürecidir" ifadeleri kullanıldı.

"Görev verilirse sözümüz olsun" ifadeleri kullanılan açıklamada, yapılacaklar şu şekilde sıralandı:

•    Bizler her şeyden önce Yönetişimsel katılımcı demokratik bir yönetim anlayışına sahip bir ekibiz. Tüm üyelerimizi kucaklayan bir yönetim olacağız.
•    Sosyal sorumluluk projeleri üreteceğiz.
•     Kamu adına üretilen projeleri takip edecek, irdeleyecek, kamu yararı doğrultusunda hareket edeceğiz.
•    Tüm üyelerimizin mesleki sorunlarını sahiplenen, gerçekçi yaklaşımlarda bulunan, temsilciliklerimizle devamlı diyalog halinde bulunan bir yönetim olacağız,
•    Üniversitelerle işbirliği yaparak Çalıştay, Sempozyum ve Kongre gibi bilimsel etkinliklerde bulunacağız, 
•    Meslek içi eğitimleri başlatacağız, 
•    İş yeri ve bölge temsilcilerini yaygınlaştırarak dayanışma gücünü artıracağız,
•    Genç meslektaşlarımızın odamız ile bağını artıracak projeler üreteceğiz, 
•    Kamu ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürülebilir kalkınma projeleri içinde görev alarak mesleğimizle ilgili yeni çalışma alanlarının yaratılmasını sağlayacağız.