Tugay Can’ın programına telefon ile katılan Avukat Deman Güler, Yunanistan Midilli adasında bulunan Moria mülteci kampında çıkan yangınla ilgili, “Sadece bir tas çorba için 3 saat beklemek istemiyorum diyordu seneler önce aldığım bir şikayette. Sadece mülteci diye düşünmemek lazım. Her milletten insandan bahsediyoruz. Yangın büyük kampı yerle bir etti ve insanlar sokağa düştü. Doğrudan  devlet yardımı, STK’ların yardımı gerekirken beklenmedik muamelerle karşılaştılar. Yakşalık 2 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. İzmir’in kıymetini bilen bir Baro Yönetimi var. İzmir uluslararası bir kent. Atina Barosu ile daha önce bir işbirliği yapmıştık. Adalardaki avukatlarla sürekli bir irtibat devam ediyor. Pandemi olmasaydı bir konferans yapacaktık. Oradaki dostlarımız bize günlük bilgi akışını sağlıyorlar. Adalardaki mülteci problem baştan aşağı değişti. Bence büyük bir felaketten dönüldü. En büyük problem Yunanistan siyasetinin yarattığı durum” ifadelerini kullandı. Güler, göç olgusunun devletlerin kısıtlaması altında devam ettiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Anayasa Mahkemesi Başkanına ‘Bisikletinle git işe’ çıkışına da değinen Güler, “Başımıza bir Süleyman Soylu vakası geldi evlerden ırak.  Nasıl atlatacağız bugünleri bilmiyorum. Cümleler içerisinde bir mantık silsilesi bile aramıyoruz. Aslında ‘Bu ülke sizin istediğiniz gibi özgür bir ülke değil öyle olsa bisikletle gezersin’ diyor. Güvenliği sağlayamadığını söylüyor. Çağdaş bir ülkede bu bir istifa sebebidir.  İzmir’de bizim belediye başkanımız bisikletle gezebiliyor, demek ki olabiliyor. Demek ki siz yönetemiyorsunuz” diyerek çıkışta bulundu.

Güler, yönetim kurulunda aday gösterilmemesine ise “Yeni arkadaşlarla yola devam edeceğiz, ben de dışardan çalışmaya devam edeceğim ama çağdaş avukatlar Özkan Yücel yönetiminde güzel işler yapmaya devam edecektir” yorumunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi