Gizem TABAN/İZ GAZETE- Akaryakıta gelen fahiş zamların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda toplu ulaşım araçlarına her ay Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında zam yapılmasına ilişkin kararı mahkemelik olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İzmir 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için açılan dava sonucunda İzmir 6. İdare Mahkemesi zam kararını iptal etti. İBB’nin yürütmeyi durdurma kararına ilişkin yaptığı itiraz ise reddedildi. Bunun üzerine ulaşımda zamsız tarifeye dönüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili izleyecekleri yol haritası hakkında İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

‘UZLAŞMAZLIK İSTEMİYORUZ’

TCDD ile İBB’nin İZBAN nezdinde bir ortaklıkları olduğunu hatırlatan Başkan Tunç Soyer, bundan sonraki süreçte İBB’nin izleyeceği yol haritasına ilişkin şunları söyledi:

“Bizim TCDD ile bir ortaklığımız var, bu ortaklığa halel gelmesini istemiyoruz. Aramızda uzlaşmazlık olmasını istemiyoruz. Onların itiraz gerekçesi, sürecin dışında kalmış olmalarıydı. Onlarla birlikte süreci sürdürmek istiyoruz. Birlikte masada oturup karar vereceğiz. Bunu da bayram ertesinde yapacağız. Ama oradan ne çıkar, şimdiden söylemek mümkün değil.”

Editör: Haber Merkezi