İz Gazete - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet Gazetesi'nin bir operasyonla alaşağı edilmeye çalışıldığını söyledi.

Gazetemizi ziyaretinde konuşan Kılıç, "İzmir'de yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren demokrasiden, hukuktan, barıştan yana tavrını net olarak hissettiğimiz; gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden, gerçekleri çarpıtmadan, sansürlemeden veren İz Gazete'ye, demokratik değerler çerçevesinde sürdürdüğü yayın hayatının devamında başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Basın özgürlüğü ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyona ilişkin de, Kılıç, "İsmi bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından konulan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının temel taşlarından Kurtuluş Savaşı'nı destekleyen ilk gazete 'Cumhuriyet' bir operasyonla, 'karşı devrimle' alaşağı edilmek isteniyor. Basın özgürlüğünün temel taşı, özgür basının yılmaz bekçisi Cumhuriyet, FETÖ destekçiliği ile suçlanıyor. Siz değil misiniz 'ne istedilerse verdik' diyen, siz değil misiniz 'alınları secdeye değiyordu' diyerek kadrolaştıran, kurumlara sızmalarına izin veren. Ne yaparsanız yapın, gerçekleri perdeleseniz de tarih bunun hesabını sizden soracak" dedi.

'ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ'

Cumhuriyet Gazetesi'ne uzanan el karşısında susan ve konuşmayanın dilsiz şeytan olduğunu belirten Sevda Erdan Kılıç, "Biz de susmadık, haykırdık. Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi, laiklik ve demokrasinin beşiği İzmir'den seslendik. Dedik ki; Özgür basın susturulamaz" diye konuştu.

Özgür basının ifade özgürlüğü olduğunu ve demokrasi ve barış için olmazsa olmazların arasında olduğunu hatırlatan CHP PM üyesi Kılıç, "Cumhuriyet'e ve ozgur basina sahip çıkacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi