Güçbirliği’nin 25. yılı çerçevesinde, yüzlerce çocuğun yaşamına iyilikle dokunmayı planlayan üç aşamalı projenin açılışı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde İknur Güntürkün Kalıpçı’nın söyleşi ve imza günü ile gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, TAGKGB’nde yer alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çocuklar katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ'

İzmir’de yer alan sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında bir araya getiren, kurulduğu günden itibaren daha iyi bir dünya için sürdürülebilir projelere imza atan TAGKGB bugünden çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor. Proje ve faaliyetlerinde toplumsal sorunların çözümü için heyecan ile çalıştıklarını belirten TAGKGB Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “İnsana, ve çevreye saygılı bir dünya için çaba harcıyoruz. Yarınlarımıza değer katmanın en önemli anahtarı sivil toplum kuruluşlarının (STK) birlikte uyguladığı projelerdir. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza sürdürülebilirlik ilkesi ile bir yenisini eklemekten mutluluk duyuyoruz" Dedi.

PROJE 23 NİSAN'DA BAŞLADI

Projelerine; Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın çocuklar için yazdığı bir kitaptan ve onun adından esinlenerek başladıkları belirten Dayıoğlu, şu bilgileri verdi: “Amacımız doğrultusunda daha iyi bir gelecek için; çocuklarımızın hayatlarında fark yaratmayı, hayallerine ortak olmayı ve yaratıcılıklarını artırmaya destek olmayı planlıyoruz. Kitap ve okuma sevgisini geliştirmeyi, Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerini daha yakından tanımalarına katkı sağlamayı, sivil toplum kuruluşları aracılığı ile eğitim alan çocukların ihtiyaçlarının karşılanarak hayatlarına artı değer katmayı planladığımız ve eşit eğitim hakkına sahip olamayan çocuklarımız için gerçekleştireceğimiz “Çocukluk Ne Güzel Şey!” projemizi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda başlatıyoruz.

'KELEBEK ETKİSİ YARATACAĞIZ'

Üç aşamada gerçekleştirmeyi planladığımız projemizin kelebek etkisi yaratmasını ve İzmir’den ülkemizin farklı yerlerine yayılmasını hedefliyoruz. Projemizin birinci aşamasında; bileşenlerimiz ile birlikte “Askıda Kitap” çalışmasını gerçekleştirmeye başladık. Bu kapsamda alınan kitapları, sosyoekonomik açıdan yetersiz olan bölgelerdeki çocuklara, köy okullarına, kütüphanelere, farklı sivil toplum kuruluşlarının eğitim yerleşkeleri aracılığı ile çocuklarımıza ulaştıracağız. Bu kapsamda çocuklara; çocuk klasikleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve Cumhuriyetimizin değerleriyle ilgili kitaplar, İknur Güntürkün Kalıpçı’nın derleyip yazdığı “Çocukluk..Ne Güzel Şey” kitapları hediye edilecek. Projenin ikinci aşamasında ise çocuklarımızın ve ailelerinin ihtiyacı olan ama ulaşamadıkları; kişisel gelişimden teknolojiye, çevreden Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına kadar sanat, bilim, vb. farklı alanlarda seminerler, atölyeler uzman kişiler tarafından, farklı sivil toplum kuruluşlarının yerleşkeleri ve kütüphanelerinde düzenlenecektir. Projenin üçüncü aşamasında ise konser, sergi, tiyatro, imza günleri gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecektir.

PROJE İÇİN ANLAMLI İYİLİK HEDİYESİ: 'MUCİZE SEN OL / KALBİMİZ BİR'

Daha iyi bir dünya için çocuklarımızın eşit eğitim haklarına sahip olmalarının her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yapan Fatoş Dayıoğlu, “Yola çıktığımızda çok anlamlı bir hediye de sevgili Berna Göksu’dan geldi. Söz ve müziği Müzikolog/Öğretmen/Sivil Toplum Gönüllüsü Berna Göksu, orkestra düzenlemesi Melike Kurşun Tatlıcan, Vokali Özlem Ertuğ tarafından yapılan; Mucize Sen Ol / Kalbimiz Bir eserini, iyilik projelerinde kullanılmak üzere hediye etti. İnanıyoruz ki; hızla değişen ve gelişen dünyamızda değişmeyen tek şey, çocuklarımızın iyi bir geleceği hak ettikleri ve bugünü en mutlu ve sağlıklı şekilde yaşamaları gerçekliğidir. Bu eser ile projemiz çok daha geniş kitlelerde farkındalık yaratacaktır. Projemize ilham olan İlknur Güntürkün Kalıpçı'ya, bize bestesini armağan eden Berna Göksu’ya ve tüm destekçilerimize teşekkür ederiz”  diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi