Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konserinde İTK Bahattin Tatış Kampüsü, İTK Büyük Çiğli Kampüsü ve İTK Bornova Kampüsü öğrencilerinden oluşan İTK Çok Sesli Çocuk Korosu ve İTK Oda Orkestrası sahne aldı. İTK'lı öğrencilere sahnede, Yaşar Üniversitesi Gençlik Orkestrası ve Yüsem Müzik Akademisi solistleri eşlik etti. Koro şefliğini ise İTK Mezunu, trompet sanatçısı ve akademisyen Uğur Sayınbatur yaptı.

Geliri İTK Mezunları Derneği Kitap Bursu'na aktarılan konserde 60 Kişilik Koro ve 40 Kişilik Senfoni Orkestrası sahne aldı. Yaşar Üniversitesi Gençlik Oda Orkestrası'nı Öğretim Görevlisi Serdar Mamaç, İTK Oda Orkestrası'nı Öğretim Görevlisi Uğur Sayınbatur, İTK Çok Sesli Çocuk Korosu'nu Ezgi Öztürk, Pınar Sayınbatur ve Koro Şefi Şebnem Azak konsere hazırladı.

UNİCEF'in Dünya Çocukları için yazılmış Milli Marşı'nın İzmir'de ilk defa seslendirildiği konserde barok, klasik, caz, türkü ve marşlar çalındı. Konserde ayrıca, Romanya'da düzenlenen uluslararası piyano yarışmasında Dünya birinciliği dünya kazanan 12 yaşındaki Kaan Turan, Haydn piyano konçertosunu seslendirirken, Bahattin Tatış Kampüsü Fen Lisesi Mezunu ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümünü Opera-Şan Sanat Dalı öğrencilerinden Selin Dağyaran da sahne aldı.

 

Editör: Haber Merkezi