Çiğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Mehmet Hikmet Kaşerli Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen 'Doğal Üret, Sağlıkla Tüket Projesi', okulun hobi bahçesinde, öğrencilerle hayata geçirildi. Öğrenciler fideleri toprakla buluşturdu.

Mehmet Hikmet Kaşerli Ortaokulu'nun hobi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Sevil Boran ve Çiğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gülcan Erol da katıldı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Kaya Çıtak, "Büyük şehirlerde topraktan uzak kalıyoruz.  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mehmet Hikmet Kaşerli Ortaokulu'nun ortak gerçekleştirdiği bu projeyle, çocukların ancak basından ya da sosyal medya aracılığıyla tanıdığı tarımın nasıl gerçekleştirildiğini, toprağın nasıl işlendiğini, sebze ve meyvelerin nasıl yetiştirildiğini öğrencilerimiz yaşayarak öğrenecek" dedi.

İlçe Müdürü Gülcan Erol da "Organik Tarım Eylem Planı kapsamında başlamış olduğumuz eğitim çalışmalarının devamı olan, bahçe projemizi her yıl bir okulda gerçekleştiriyoruz ve eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda bu yıl Mehmet Hikmet Kaşerli Ortaokulu ile birlikte böyle bir proje gerçekleştirdik. Çocuklarımızın ekimini ve dikimini yapacağı meyve ve sebzeleri özenle yetiştireceğine eminim. Çocukların toprakla haşır neşir olmasını, toprağı sevmesini, neyin nasıl yetiştiğini görmesini ve öğrenmesini amaçlıyoruz. Bu anlamda da ilçe müdürlüğü olarak büyükten küçüğe, gençten yaşlıya, her kesime hizmet etmek için buradayız. Çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Okul Müdürü Ozan Kutbettin Gümüş de 5. ve 6. sınıf öğrencilerine tarımla ilgili eğitim verdiğini ve bu eğitimin devamı niteliğinde İlçe Müdürlüğü ile birlikte böyle bir proje hazırladıklarını dile getirdi. Gümüş, "Bu proje için bahçemizde daha önce beton olan bir alanı Çiğli Belediyesi'nin yardımlarıyla toprak alana dönüştürüp bir hobi bahçesi haline getirdik" dedi. Çocukları tarım konusunda eğitmenin tek başına yeterli olmadığını söyleyen Gümüş, bir fidenin toprağa dikiminden, yetiştirilip ürün haline gelmesine kadarki süreci çocukların gözlemlemesi ve bu sürece dahil olması için bu projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

 

Editör: Haber Merkezi