Zübeyde Hanım Mahallesi, Park Yücesoy Sitesi yan tarafında bulunan Çocuk Kütüphanesi, hayırsever Cemal Yücesoy tarafından bağışlandı. 360 metrekare kapalı ve 3 bin 600 metrekare açık alana sahip olan kütüphane içinde; 5 bin kitabın yer aldığı okuma ve etkinlik salonlarının yanı sıra, oyun/oyuncak odası, resim atölyesi ve müzik etkinlik odası da tasarlandı. Aynı anda onlarca çocuk kütüphaneden faydalanabilme imkanına kavuştu. İzmir'in en modern kütüphanesine eski Karşıyaka Belediye Başkanlarından Şebnem Tabak'ın adı verildi.

Açılış törenine; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Ahmet Berki Dibek, eski milletvekili Mehmet Ali Susam, Şebnem Tabak, Hayırsever Cemal Yücesoy, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile üyeleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. Uluslararası Çocuk Şenliği için kente gelen yabancı çocukların hazır bulunduğu açılışta, Trabzon'dan gelen minikler gösteri sergiledi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Akpınar, çocuklarla beraber kütüphaneyi gezdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizim, kütüphanelerden, okullardan, laboratuvarlardan başka cephemiz; bilimden, sanattan, düşünceden başka silahımız yoktur. Barış, özgürlük, çağdaşlık, laiklik uğruna verilen mücadele, başka türlü asla kazanılamaz. Karşıyaka'nın her mahallesine, en uzak köşesine, çağdaşlığın, bilimin, kültür ve sanatın ateşini taşıyoruz. Bir kütüphanenin bin cezaevini kapatacağını, bir kitabın bir hayatı kurtaracağını bilerek, çocuklarımıza bir Çocuk Kütüphanesi armağan ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi kentimize, ülkemize, çocuklarımıza güzellikler getirsin" dedi.

Hayırsever Cemal Yücesoy, kütüphanenin hem Karşıyaka'ya hem de tüm çocuklara armağan olduğunu söyledi. “Çocuklar için daha fazla yatırım yapmak için her zaman birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Kütüphaneye ismi verilen eski Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak “Adımın bir çocuk kütüphanesinde yaşayacak olması beni onurlandırdı, mutlu etti" dedi. Zübeyde Hanım Muhtarı Rahmi Nalbantoğlu da çocuklara yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Akpınar'a teşekkür etti.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi