TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’de yayınlanan bir programda ‘CHP devlet düşmanıdır’ ifadesinin kullanılmasının ardından TRT’yi RTÜK’e şikayet etti. Konuyla iligili CHP İzmir İl Başkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması düzenleyen Sertel, RTÜK’e şikayeti hakkında İz Gazete’ye konuştu.

Sertel, “ TRT hakikaten ipini koparmış ve zıvanadan çıkmış bir vaziyette. Cumhuriyet Halk Partisi gibi devleti kuran bir partiye yaptığı ağır hakaret ile ilgili RTÜK’e şikayetimizi de ilettik. Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı o sözcükleri yazamazlar. İsmet Berkan da yalancılığı meşrulaşmış bir gazeteci. Zaten kendisi de yalan söylediğini itiraf etti. Bunların söylediklerine pek önem vermiyorum ancak TRT’nin yapmış olduğu tarafsızlık ilkesine aykırı. Devleti kuran bir partiye ağır bir hakaret söz konusu. Bunun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

SİLAHLARI SORDU

TRT’de 15 Temmuz’dan bu yana kayıp olan silahların hakkında da konuşan CHP’li Sertel, İzmir Emniyet Müdürü’nü de göreve çağırdı. Sertel, “TRT ilgilenmiyor, İzmir Emniyet Müdürlüğü ilgilensin. Bu silahlar hala kayıp. 10 tane silahın biriyle bir cinayet işlense ne olacak? Bunun sorumluluğunu kim üstlenecek” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi