İZ GAZETE- AKP Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in yargılandığı davaya ilişkin, "Yapılan eylem sonucunda konu yargıya intikal etti ve gereken yapıldı” diyerek değerlendirmede bulunmuştu. CHP'li Özdemir'e bir destek de CHP Kadın Kolları MYK üyesi  Nurşen Balcı'dan geldi. 

CHP'li BaIcı, "Duygu Göğde’ye cevabımızdır" başlığı ile yaptığı açıklamada "Neyin gerekeni yapıldı şiddet gören taciz edilen kadına sahip çıkıldığı için mi gereken yapıldı" ifadeleri kullanıldı. 

İşte basın açıklamasının tümü;

Kadına Şiddeti protesto etmek amacıyla Şili’de başlayıp dünyanın her yerine yayılan Las Tesis dansı nedeniyle yargılanan Aydın İl Kadın Kolu Başkanımız Ayşe Özdemir sadece ve sadece giderek artan Kadına Şiddet ve Kadın Tacizlerine dikkat çekmek amacıyla Aydın İl kongresinde bu dans yapılmıştır. Her ülkenin kendi diline göre tercüme ederek yaptığı bu dansta sistem eleştirisi vardır. Tek kişiye hele de Cumhurbaşkanına hakaret kesinlikle yoktur. Zaten Ayşe Bşk nımız da bunu ifade etmiştir. Maalesef ki dava Cumhurbaşkanına hakaret davasına çevrilerek 11 ay 20 gün ceza verilmiştir. Biz inanıyoruz ki bu dava istinaf ve yargıtaydan dönecektir.

GÖĞDE'Yİ KINIYORUZ!

Gelelim Aydın AKP İl Kadın Kolu Başkanı Duygu Göğde’nin CHP Aydın İl Kadın Kolu Başkanımız Ayşe Özdemir için söylediği “Gereken Yapıldı” sözlerine .. Neyin gerekeni yapıldı şiddet gören taciz edilen kadına sahip çıkıldığı için mi gereken yapıldı. Oysa ki Bizim bir kadınımız Şiddet görse , bir kadın kardeşimizin kirpiği dahi yere düşse  içimiz yanmakta uykularımız kaçmakta. Biz bu açıklamasından dolayı AKP Aydın İl Kadın Kolu Başkanı Duygu Göğde’yi kınıyoruz. Kendisine bu ifadesini Kadın katilleri ve kadına şiddet gösterenler için kullanmasını tavsiye ediyoruz.  


 

Editör: Haber Merkezi