CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu şu ifadeleri kullandı:

Sağlıkta şiddet ne yazık ki Türkiye’nin önemli bir gerçeği. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek yerine “Gitsinler” diye açıklama yapan bir cumhurbaşkanımız var. Bizler sağlıkta şiddetin tek suçlusunun tetiği çeken, bıçağı sallayan katil olmadığını biliyoruz. Bu iklimi oluşturan bir iktidar var. AKP iktidarında sağlıkta şiddet yüzlerce kat arttı; biz sadece ölümleri konuşabiliyoruz. Her hastanede, yüzlerce sağlık çalışanı şiddet mağduru oldu. Bu iklimi oluşturan, sağlık emekçilerini ucuz işçi olarak görüp sömüren, emeğini değersizleştiren, hor gören, giden gitsin diyen iktidar zihniyeti ana sorumludur, yaşanan şiddet olayları sonuçtur. Türkiye'de her gün 30 sağlık çalışanı görevi başında şiddete maruz kalıyor. Sağlıkta şiddetin en can yakıcı yanı ise olayların hasta ve hasta yakınları tarafından gerçekleştirilmesi. Şifa aradıkları elleri kırmaya çalışan bu zihniyeti kabul etmiyoruz.

2020'de 947, 2021'de ise bin 405 hekim yurtdışında çıktı. Sağlıkta şiddet, sağlık sisteminin yetersiz olması ve sağlık çalışanlarına değer vermeyen bir yönetim neticesinde yakında hastanelerde tedavi uygulayacak bir doktor dahi kalmayacak. Oluşacak bu durumun suçlusu doktorlar mı? Tabii ki, hayır!

Bütün mesele zihniyette… Yeni hastane binaları yaparak sağlıkta devrim yaptığını düşünen bir zihniyetin sonuçlarını yaşıyoruz. Sağlıkta devrim nasıl olur, biz size anlatalım. Sağlıkta devrim; hekimlerin haklarını gözeterek, sağlık çalışanlarına devlet desteği vererek, hasta başına düşen doktor sayısını arttırarak olur.

Günümüzde sağlık çalışanları ağır iş yükü ve uzun süren nöbet saatleri altında eziliyor. Pandemiyle birlikte yükleri daha da artan sağlık çalışanları insanüstü bir gayretle çalışıyor.  Özetle sağlıkta şiddeti tetikleyen en önemli faktörlerin başında istihdam yetersizliği geliyor. Sağlık çalışanları bir yandan bu sorunlarla mücadele ederken bir yandan da şiddet kurbanı oluyor. Bu durumun sürdürülebilir olması artık mümkün değil.

Dr.Ekrem Karakaya Konya Şehir Hastanesi'nde öldürüldü! Katil doktoru annesinin ölümünden suçlu tutuyordu.

Dr. Aynur Dağdemir Samsun'da öldürüldü! Eski eşi ile tartışan katili uyardığı için öldürüldü. Ve doktor ölümlerinin görünmeyen tarafı. Dr. Ece Ceyda Güdemek Adana’da 36 saat nöbetten sonra evin balkonundan atlayarak intihar ettiğinde 26 yaşındaydı. CHP olarak sağlıkta şiddetin görüşülmesi için TBMM’ye çağrıda bulunarak bu acı olayların dindirilmesi için çağrıda bulunduk. Fakat çağrımız, genel görüşme amacıyla olağanüstü toplantı talebimiz, toplantı yeter sayısı bulunamadığından görüşülemedi. Sağlıkta şiddetin sorumlusu AKP ve MHP’dir. 

AKP SAĞLIKTA ŞİDDETE GÖZ YUMARAK HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR AKP İKTİDARINDA SAĞLIKTA ŞİDDETTE DÜNYA SIRALAMALARINA GİRDİK SİSTEM, HASTALARI VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR HALK, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARŞI GÜVENSİZLEŞTİRİLİYOR VE DÜŞMANLAŞTIRILIYOR ÇALIŞANLARA KARŞI ŞİDDET CEZASIZ BIRAKILIYOR HASTANELERDE ŞİDDETİ AZALTMAK İÇİN GEREKLİ YASAL ÖNLEMLER ALINMIYOR YANLIŞ POLİTİKALAR NİTELİĞİ DÜŞÜRMEKTE VE ŞİDDETİN ARTMASINA NEDEN OLMAKTADIR"

Editör: Haber Merkezi