DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- 22 Nisan günü, İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması birçok kesim tarafından tepki çekti. Olayın ardından CHP İzmir Milletvekilleri yaşanılan çocuk istismarına sessiz kalmayarak sosyal medya hesaplarından tepkilerini gösterdiler. Tuncay Özkan, Zeynep Altıok Akatlı, Murat Bakan ve Sevda Erdan Kılıç'ta, Türkiye’yi utanca boğan bu olay hakkında şu paylaşımları yaptı:

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan bu acı olaya yönelik, ‘Çocuklar susmuyor, sen de susma” yazılı bir kağıt paylaşarak tepki gösterdi. Özkan paylaşımında: “Çocuklara karşı alçaklığı İzmir'in çocukları sokak sokak lanetliyor...” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Avk. Sevda Erdan Kılıç, geçtiğimiz yıllarda eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" demesine gönderme yaparak, “Aynı gün 5 yaşındaki bebek tecavüze uğruyor, otobüste kadın tacize uğruyor. Adalet ne ki, insanlık bitmiş. Bir kereden bir şey olmaz diyen zihniyetin toplumu getirdiği nokta işte bu. Yazıklar olsun, kelimeler yetersiz" açıklamasında bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, olayın faillerinin bulunması için protesto yapan mahalleliye polisin TOMA ile müdahale etmesine ilişkin, “Çocuk istirmarını önlemek şöyle dursun tacizi protesto eden vatandaşlara saldıran, linç girişimini cezalandırmayıp aksine saldırganı koruyan iktidar nasıl izah edilir” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yaşanılan cinsel istismarla ilgili tepkisini , “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın” paylaşımında bulunarak gösterdi.

Editör: Haber Merkezi