İZ GAZETE- CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Başkan adaylığı için saat 15.00'e kadar verilen sürenin saat 17.00'ye kadar uzatılması talebi Başkanlık Divanı reddedilirken, başkan adaylığı için verilen süre doldu. Adaylık için gerekli imzaları tamamlayamadığı saptanırken gerekli imzaya ulaşan tek aday Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU SEÇİLDİ

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde sona erdi. CHP Genel Başkanı, imza sayısına ulaşan tek aday, Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. 1251 oyla Kılıçdaroğlu 6. kez Genel Başkan seçildi. Kılıçdaroğlu'nun kurultaylarda aldığı en yüksek oy oranı bu seçimde gerçekleşti.

'HER DELEGEMİZ HALKIN UMUDUDUR'

Kemal Kılıçdaroğlu teşekkür konuşmasında, "Hepimiz ikinci yüzyıla girerken bir beyannamenin altına imza attık. Buna imza atan her delegimiz, bu halkın umududur. Çünkü tarihsel bir sorumluluğu hep beraber üstlendik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek dedik. Toplumun her kesimiyle birlikte hareket edeceğiz. Biz 2023'te cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Cumhuriyeti kuranlar demokrasiyi hep istediler. En önemli devrimlerin altına CHP imza atmıştır. Cumhuriyetin kurulması, çok partili yaşama geçilmesi gibi devrimler. Şimdi dördüncü devrime hazır olacağız. Zor bir görev üstlendiğimizi biliyoruz ama bu zorluk bizim umudumuzu perçinledi. Kimseyi kırmadan, kimseyi ötekileştirmeden 83 milyonu kucaklayacağız. Ortadoğu'yu bir savaş alanı olmaktan kurtaracağız. Ortak tarihimiz, kültürümüz, inançlarımız var. Bütün farklılıkları, zenginlikleri kabul ederek bu coğrafyayı barış havzasında döndüreceğiz. Göreceksiniz yirmi birinci yüzyılda avrupada, ortadoguda yıldız gibi parlayacağız” dedi.

'YERİ GELİR 24 SAAT ÇALIŞIRIM'

Kılıçdaroğlu, "Sözümüz sözdür, her türlü baskı gelebilir. Barıştan yana olmayanlar, iktidar oldu diye sadece cebini düşünenler, kendi iktidarlarını korumak isteyenler. Bize karşı çıkabilir, baskı yapabilir, linç girişiminde bulunabilirler. Bizim inancımızın özü 83 milyona hizmet etmektedir. Verdiğiniz her oya layık olmaya çalışacağım. Yeri gelir 24 saat çalışırım. Bu ülkeyi huzura kavuşturmak için 24 saat çalışacağım. Bu arada bu taahhütlerimizi dostlarımızla yerine getireceğiz. Birlikte yapacağız. Herkesle, demokrasiden, kadın erkek eşitliğinden yana olan herkesle yapacağız. Kavga zamanı değil, beraber olma zamanıdır. Elbette herkes bizim gibi düşünmeyebilir. Farklı düşünceleri mutlaka dinlemeliyiz. Bizim de eksiğimiz, yanlışımız olabilir. Hoşgörüyü toplumun her tabanına ulaştırmalıyız. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli bu toprakların insanı, bu topraklarda ayrışma olmamalı" dedi.

'ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLUNU AŞACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Ayrıştırmak isteyenler kendi koltuklarını korumak isteyenlerdir, biz bunlardan olmayacağız. Yeni bir siyaset anlayışını başlattık, bu anlayışla yola çıkacağız. Bana verdiğiniz sorumluluğun farkındayım. Evet, mücadele edeceğim. Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye aslında. Doğasıyla o görkemli ekosistemi parçasıyız. Pandemi bize ağaca, suya muhtaç olduğumuzu öğretti. Gelecek nesile güzel bir coğrafya hediye etmek zorundayız. Biz bunu anayasamıza yazacağız. Bizim sorumluluğumuz bizden sonraki kursaklarında hakkını korumaktan geçer. İşin özeti hep birlikte çalışacağız. Emin olun sadece Türkiye'de değil dünyanın en ücra köşelerinde sesimiz duyulacaktır. Bu kurultay sadece Türk vatandaşların izlediği bir kurultay değil. Bu kurultay dünyadakilerin izlediği bir kurultay. Bizim sorumluluğumuz demokrasiyi güçlendirmek, farklılıklarımız zenginlik olarak kabul ederek yeni bir yol inşa edeceğiz. Bu yol Atatürk'ün söylediği çağdaş uygarlığı aşma yoludur ve bizler o yolu aşacağız. Hepimizin sorumlulukları var. Bana verdiğiniz görev için hepinize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi