CHP’nin İdris Abisi, Doktor İdris Yavuzyılmaz, seçim çalışmalarına geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Bergama’nın Yalnızev ve Tırmanlar köylerinde devam etti. Üretici ve besici vatandaşın dertlerini yerinde dinleyen CHP’li vekil adayı Yavuzyılmaz, AKP’nin tarım, hayvancılık ve ekonomiyle ilgili politikalarını sert bir dille eleştirerek, CHP iktidarıyla hayata geçirecekleri tarım, hayvancılık ve ekonomi projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
 


'TARIM VE HAYVANCILIKTA DIŞA BAĞIMLIĞA SON VERECEĞİZ'

AKP’nin 16 yıllık iktidarında bilinçsiz politikalar yüzünden tarım ve hayvancılığının adeta iflas ettirildiğini ifade eden Yavuzyılmaz, AKP’nin tarım, hayvancılık ve gıda ürünlerinde ülkemizi dışa bağımlı hale getirdiğini belirtti. Son 16 yılda tarım ve hayvancılık politikalarının adeta yap-boz tahtasına döndürüldüğünü bunun da, ciddi ekonomik kayıpları ortaya çıkardığını dile getiren Yavuzyılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“16 yıllık süreçte samanda, fasulyede, nohutta, mercimekte, ette, buğdayda dışa bağımlı hale geldik. Her geçen gün çiftçimiz ve besicimiz daha da dışlandı, uçuruma sürüklenip, borçtan geçinemez hale geldi. Ortaya çıkan yüksek girdi ve maliyetler hem besicilerin hem de tarımla geçimini sağlayan çiftçilerin belini kırdı. Çiftçi kardeşlerimiz ürününe verilen düşük fiyatlar yüzünden tarlasını terk ederken, orman köylülerimiz de, sosyal güvenlik ile emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyorlar. Yani yokluk içinde yaşıyorlar. Ancak bu düzen böyle gitmeyecek, 25 Haziran sabahı doğacak halkın iktidarının güneşiyle Türkiye’yi tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı olmaktan çıkaracağız. Çiftçi ve köylümüz CHP iktidarında dertlerinden ve borçlardan kurtulup üretecek, ürettiğiyle kazanacak”

TÜRKİYE KAZANACAK, İZMİR KAZANACAK, BAKIRÇAY KAZANACAK

İktidara gelmeleriyle birlikte çiftçilerin var olan tarımsal kredi borçlarının faizlerinin silineceğini belirten Yavuzyılmaz, tarımsal üretimde tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek maliyeti indireceklerini, şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edilerek, şeker pancarı üretimini artıracaklarını ve tarımsal sulamada su kullanımına destek sağlayacaklarını açıkladı. Bakırçay Havzasını Ege Bölgesi’nin üretim üssü yapmayı hedeflediklerine de dikkat çeken Yavuzyılmaz, milletvekili seçilmesiyle birlikte İzmirli çiftçi ve üreticilerin yaşadığı tüm problemlerinin çözümü noktasında gecesini gündüzüne katıp çalışacağını ve İzmir’in, Bakırçay Havzası’nın her türlü destek ve teşvikten faydalanmasına katkı koyacağını sözlerine ekledi.

'İKTİDARIMIZDA TÜRK TARIM VE HAYVANCILIĞA DÜNYADA MARKA OLACAK'

CHP’nin seçim beyannamesinde açıkladığı projelerin, 25 Haziran güneşiyle birlikte tek tek gerçekleşeceğini ve bu projelerle Türk tarım ve hayvancılığının dünyada marka olacağını belirten CHP'li vekil adayı Yavuzyılmaz, “Bizim iktidarımızda esnafımız, sanayicimiz, emeklimiz, işçimiz, memurumuz, kadınımız ve gencimiz gibi çiftçimiz de, besicimiz de gülecek. Çünkü bizim iktidarımız halkın iktidarı olacak, halkımızın refahı için çalışacağız. Ülkemizdeki hayvan varlığını artırmak için tüm bölgelerimizde küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını ve üretimde kalmasını sağlayacağız. Hayvancılık desteklerinde önceliği küçük ve orta işletmelere vereceğiz. Desteklemede kapasite sınırlamasını kaldırarak tüm hayvan yetiştiricilerin desteklerden yararlanmasını sağlayacağız. Et ve Süt Kurumu’nu ithalatçı konumundan çıkarıp, et ve süt piyasasının düzenlenmesi için çalışan bir kuruma dönüştüreceğiz. Okul sütü programını daha etkin hale getirerek bu alanda talebi sürekli kılacağız. Kırsal kesimde konut, ahır ve benzeri yapıların günün ihtiyaçlarına göre düzenlenmesine dönük desteklerimizi hayata geçireceğiz. Hayvan sürülerini sürdürülebilir ve devamlılığı olan bir yapıya kavuşturarak, salgın hayvan hastalıklarının önlenmesini sağlayacağız. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin talepleri doğrultusunda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karkas sınıflandırılması sistemini hayata geçireceğiz. Orman alanlarının daraltılmasına ve özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’deki en kapsamlı ağaçlandırma seferberliğini örgütleyeceğiz” dedi.

CHP’nin İdris Abisi, Doktor İdris Yavuzyılmaz, seçim çalışmalarına geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Bergama’nın Yalnızev ve Tırmanlar köylerinde devam etti. Üretici ve besici vatandaşın dertlerini yerinde dinleyen CHP’li vekil adayı Yavuzyılmaz, AKP’nin tarım, hayvancılık ve ekonomiyle ilgili politikalarını sert bir dille eleştirerek, CHP iktidarıyla hayata geçirecekleri tarım, hayvancılık ve ekonomi projeleri ile ilgili bilgiler verdi. .

Editör: Haber Merkezi