Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in, eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile ilgili açıklamaları üzerine dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Peker'in açıklamalarında da bahsi geçen Kuzu'nun eski danışmanı Sinan Çiftçi, Bizim TV'den Şaban Sevinç'e açıklamalarda bulundu. Çiftçi, devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli ilişkiler kurduğunu öne sürdü.

FİŞİ ÇEKİLDİ

"Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı" diyen Çiftçi, “En çok Berat Albayrak'ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop'a da çok iş çözdürdü.” diye konuştu. Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuzu için "Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu'nun fişini çektiler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çiftçi ayrıca Kuzu'nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'den 100 milyon dolara yakın bir para aldığını iddia etti.

(Cumhuriyet)


Prof.Dr. Burhan KUZU'nun mirasçılarına ait olan aşağıdaki tekzip açıklamasını birebir yayınlıyoruz;

''İnternet sitenizde 09.08.2021 tarihinde '' ‘Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum’ '' üst başlığıyla yapılan yayın; haber etiği, lekelenmeme hakkı ve kişinin şeref ve haysiyetinin korunması hakkını ihlâl eder niteliktedir. Sinan Çiftçi, hiçbir zaman merhumun danışmanlık vazifesini üstlenmemiştir. Yalnızca -kendisinin de ifade ettiği gibi- sosyal medya konusunda bazı işlerinde yardımcı olmuştur. Bu şahıs hakkında iftira ve hakaret kapsamında kalan beyanları nedeniyle şikâyet ve dava hakkımız saklıdır. 

 

Adı geçen şahıs, haberinize konu olduğu üzere, 08.08.2021 ve 10.08.2021 tarihlerinde Bizim TV adlı Youtube kanalında başlatılan canlı yayınlara katılmış ve merhum Burhan Kuzu hakkında soyut ve mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. Bu şahıs dışında yine birtakım kişiler herhangi bir delil veya belgeye dayanmaksızın, resmi makamlara yansıyan belge ve delillere tamamen zıt ve gerçeklerle alakası olmayan çeşitli beyanlar ile farklı medya kanal ve mecralarında boy göstermişlerdir. Bu durum mağdurun ve meselenin sadece merhum Burhan Kuzu ve mirasçıları olmadığını ve bu mesnetsiz iddialar ve algı operasyonları üzerinden başka operasyonlar tasarlandığını göstermektedir. 

 

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Sinan Çiftçi tarafından dile getirilen iddiaların hiçbir doğruluk payı bulunmamaktadır. Şahıs, bu açıklamaları ile merhum hakkında dedikodu ve hayal gücüne dayalı ve maksatlı, ağza alınmaz bazı ithamlarda bulunmaktadır. Bu durum, başta ailesi olmak üzere; yıllarca Hocaları olarak yetiştirdiği öğrencilerini ve diğer sevenlerini derinden üzmektedir. 

  

Bilindiği üzere, Anayasa Profesörü olan Prof. Dr. Burhan Kuzu; TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeliği dahil olmak üzere yıllarca ülkesine ve milletine hizmet etmiş, mümtaz bir şahsiyettir. Haber konusu yapılan açıklamalar; en ufak emare ile dahi desteklenemeyecek, iddia sahibinin asılsız beyanlarından ibarettir.  İddia sahipleri, kendi asılsız ithamları ve komplo teorileri üzerinden merhuma zarar verme ve politik gündem oluşturma çabası içerisinde olsalar da; merhumun aziz hatırası, bu şekilde kötü niyetli iddia ve ithamlarla zarara uğratılamaz. Sayın Burhan Kuzu'nun mirasçıları ve ailesi olarak ilgililerine ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

Editör: Haber Merkezi