GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - Bucalılardan, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere 60 ton kömür desteği. Geçtiğimiz yıl 27 ton kömür dağıtan doğma büyüme Bucalılar, “Bizim görevimiz değil ama vicdanımız rahat değil.” diye konuştu. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik, ağırlıkla kadın, yaşlı ve öğrencilere kömür yardımı yaptıklarını anlatan Bucalılar Sosyal Toplum Kuruluşu sözcüsü Baki Kanıcı, yardım yapılacak kişileri titizlikle seçtiklerini ifade etti.

Sosyal medya üzerinden faaliyet yürüten eski Bucalıların 10 bine yakın üyesi var. Yurt dışında yaşayan Bucalıların da büyük desteği ile yardım çalışmalarını sürdüren grup, dayanışma kültürünü yaşatmanın mutluluğunu yaşıyor.

‘EL UZATIYORUZ’

Grup sözcüsü Baki Kanıcı “2 yıldır gıda, kira, yakacak yardımı yapıyoruz. Bu yıl askıda kömür kampanyasında ulaşacağımız aile sayısı arttı. Gönüllülerimizin artması ile daha çok eve kömür ulaştıracağız. Gerek üyelerimizin bildirdiği gerek yardım yaptığımız insanların haberdar ettiği evleri de ekleyince geçen yıl 27 ton olan kömür miktarımız bu yıl 60 tona çıktı. Bu soğuk günlerde, çocukların, yaşlıların bir nebze olsun rahat edebilmesi için çaba gösteriyoruz. Sosyal medyada olmamızın asıl nedeni bu tür yardımlaşmalardır. Kendimize dönük sosyal buluşmalar yapsak da asıl bulunma amacımız dayanışmayı örgütlemektir. Bucalılar olarak atalarımızdan gelen bir özelliğimiz; komşumuz açken tok olmamak, üşüyen, hasta olan kim varsa el uzatmaktır. Bucalılığın geleneklerini göreneklerini çocuklarımıza, çevremize aktarmak için bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz.”diye konuştu.

‘KAYITSIZ KALAMAYIZ’

“Keşke bize ihtiyaç olmasa, sosyal devlette bunların olmaması gerekiyor.” diyen Kanıcı Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde insanların soğuk havalarda çaresiz kalmalarına içlerinin el vermediğini anlattı.

Baki Kanıcı “Buca’nın daha çok dezavantajlı mahallelerine kömür yardımı yapıyoruz. Doğalgazı olup, yakamayan yaşlı ailelerimiz, yakacak parası olmayan öğrencilerimiz, eşi olmayan ve çocuklarına bakmak için büyük çaba harcayan kadınlar var. Kömür yardımı yapmak bizim görevimiz değil ama insan olarak bu soruna kayıtsız kalamıyoruz. 2 yıl içerisinde yaklaşık 700 aileye gıda desteği de sağladık. Karınca kararınca dayanışmayı sürdürmeye çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

ODUN DESTEĞİ DE VAR

Yardım etmek isteyenlerin Kömürcü Eşref Dinçtürk’e gittiğini, Dinçtürk’ün de kömürleri bizzat ailelere ulaştırdığını söyleyen Baki Kanıcı, ihtiyaç varsa kömürün yanına tahta parçaları da ilave ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi