İZ GAZETE - Buca Day Dayanışma ormana bırakılan sokak hayvanlarını besleyen bir gönüllü topluluğu. 4 kişiyle çıktıkları yolda şimdi daha kalabalıklar.

HAYVANLAR HEDİYELİK EŞYA DEĞİLDİR

Gönüllüler, insanların hayvanları bir mal olarak görüp hediye etmelerinden çok şikayetçiler.

“Her yaz bitiminde yazlık yerler ve ormanlık ıssız alanlar terk edilmiş çocuklarla doluyor.”

Haftanın 3 günü ormandaki hayvanların beslemesini yapan gönüllüler, kuru mama, papara ve konserve ile besleme yapıyorlar. Kuru mama, ekmek ve tavuğa ihtiyaçları olduğunu belirten gönüllüler pazar günleri büyük besleme yaptıklarını ve bunun için İzmirlilerden destek beklediklerini söylüyor.

Hayvanlara su taşırken damacanaya ve su kaplarına ihtiyaç duyduklarını ifade eden gönüllüler, Buca Belediyesi’nden araç desteği aldıklarını ancak 2 saatliğine alabildikleri aracın yeterli olmadığını söylüyor.

SOKAK HAYVANLARI STERİL ORTAMLARDA KISIRLAŞTIRILMIYOR

Buca Belediyesi’nden kısırlaştırma desteği de alan Buca Day Dayanışma üyeleri, “sokakta 300-400 cana bakıyoruz. Kısırlaştırma çok önemli. Ancak sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasında steril ortam sağlanmıyor. Ve kısırlaştırma ameliyatı sonrası hayvanlarımız steril olmayan operasyonlardan sonra ölebiliyor.” diyerek Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasında daha dikkatli davranılmasını talep ediyorlar.

“Bazı fırınlardan destek görüyoruz. Fırınlardan ekmek desteği alabiliriz. Hayvanların su ihtiyacı için su kabı verebilirler. Suları taşımak için damacana eksiğimiz var. Bizimle besleme yapmaya gelebilirler.”

BELEDİYELER AMBULANS VERMİYOR

Hayvanların bakımlarında ilaç sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden gönüllüler, belediyelerin veterinerlik hizmetlerinin yetersizliğinden yakınıyor. “Ambulans sıkıntısı yaşıyoruz. Yaralı hayvan bulduğumuzda Belediye bizden ulaşım bekliyor ambulans göndermek yerine. Daha fazla ambulans olmalı. Veterinerlik hizmeti alamıyoruz. Sokak hayvanlarının tedavi hizmetlerini kendi cebimizden karşılıyoruz.” diyen gönüllüler Belediyelerden hayvanların tedavilerini karşılamalarını istiyor.

Buca Belediyesi’nden gördükleri desteğin yetersiz olduğunu söyleyen gönüllüler Büyükşehir Belediyesi’nden de destek bekliyorlar. Özellikle ormanda yaşayan hayvanların tedaviye muhtaç olduğunu belirten üyeler tedavi desteği bekliyorlar.

IŞIKKEN HAYVAN BARINAĞINA GİREN HASTA ÇIKIYOR

Işıkkent Hayvan Barınağında koşulların kötülüğüne de dikkat çeken gönüllüler, “Işıkkent Barınağında ortam çok kötü. Oraya giren hayvan oradan ya çıkamıyor ya sağlığı bozuluyor.” diyerek Işıkkent Barınağının şartlarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Belediyelerin sokaklarda sağladığı mama ve su kabı hizmetlerinin yetersizliğine de değinen üyeler, son olarak “mama ve su kapları boş ve çamur içinde. Buralarda temiz su ve mama desteği sağlanmalı. Sokak hayvanları için güvenli ortamlar yaratılmalı.” diyerek belediyelere destek çağrısında bulundular.

Buca Day Dayanışmaya, BucadayDayanışma Facebook hesabından ulaşıp destek olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi