İZ GAZETE-  Bugün TBMM Genel Kurulu gündemine alınan baroların yapısının değiştirilmesine ve çoklu baro dönemine geçilmesine ilişkin yasa teklifi öğle saatlerinde görüşülmeye başladı. Barolarla ilgili düzenlemelere en başından itibaren tepki koyan İzmir Barosu ise buna tepki olarak, Gündoğdu Meydanı'nda oturma eylem gerçekleştirdi.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, gazetemize yaptığı açıklamada, "Bugün teklifi Meclis'e getirdiler apar topar, anlaşılan o ki AKP iktidarının en büyük problemi baroların seçim sistemi. Türkiye'de işsizlik yok, açlık yok, ekonomik sıkıntı yok, özgürlükler tam anlamıyla sağlanmış durumda, cezaevlerinde adil yargılanmadan yoksun bırakılmış hiçkimse söz konusu değil. İş, bu konularda, bugün salgın söz konusu olmadığı için baroların seçim sistemini konuşmaya geldi" dedi.

'BİZİ İÇERİ ALAMADILAR, KORKTULAR'

Yücel, baro başkanları olarak Meclis'in kapısında beklediklerini ifade ederek, "Bize sürekli olarak görüşmeden kaçıyorsunuz diyorlar. Tam tersine, 'Buradayız, görüşmek istiyoruz, bizi içeri alın' dedik. 'Almazsanız burada gazetecilerin, televizyonların arasında anlatalım, bunu konuşabiliriz' dedik. Gelmediler. Kaçtılar. Bizi içeri almadılar, korktular. Korktukları şey, bizim anlatacağımız gerçeklerden milletvekillerinin etkilenebileceğini düşünmeleri Çünkü hem komisyonda hem Meclis'te iktidar partisine ve onun destekçisi MHP'ye ait çok sayıda hukukçu milletvekili var. Bunlarla bizi karşı karşıya getirirlerse onları ikna edebileceğimizi, bu projenin ülkenin hayrına bir proje olmadığını, bunun bir bölme, parçalama projesi olduğunu anlatabileceklerimize inandılar. O yüzden de bizi sürekli milletvekillerinden, yurttaşlardan uzak tutmaya çalışıyorlar. Anlamsız, gerçek dışı, yalan onlarca beyanla ortaya çıktılar, her birine yanıt verdik, her birinin karşılığını anlattık, belgeler koyduk ortaya, söyledikleri her cümleyi yalanladık. Buna rağmen devam ediyorlar. Bugün de acelenin bir parçası olarak görüşülmekte olan HMK'yı yarım bıraktılar. Ve Avukatlık Kanunu'ndaki değișiklikleri Meclis'e getirdiler. Şimdi onun görüşmeleri başladı. Meslektaşlarımızla buradayız. Biz devam edeceğiz. Biraz sonra yola çıkıp Ankara'ya gideceğim. Baro başkanlarının bir kısmı da Ankara'ya vardı. Mücadele devam edeceğiz. Burada da arkadaşlarımız eylemlerine devam edecek. Kazanana kadar pes etmek yok diyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi