S.S. Şirince Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ŞirinceKoop) Başkanı Mehmet Kuzu, Türkiye’de çiftlik kurmaya hazırlandığı iddia edilen Bill Gates’i Şirince’de tarım yapmaya davet etti. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un da aralarında olduğu yakın arkadaşlarıyla Ege ve Akdeniz kıyılarında doğum gününü kutlayan ve lüks teknede tatil yapan Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Türkiye’den arsa alma planları olduğu ortaya çıkmıştı. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılmadan önce Türkiye’de tatil yapan Gates’e yakın kaynaklar ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Post’a açıklamalarda bulunmuştu. “Bill Gates, yüzlerce dönümlük arsa bakıyor” diyen kaynaklar, eski eşi ile birlikte 50 milyar dolarlık Bill&Melinda Gates Vakfı’nı yöneten Gates’in vakfı için “çok büyük bir sürdürülebilir tarım oluşturma” isteği olduğunun da altını çizmişti. 

KOOPERATİFÇİLİĞİ DE GELİŞTİRİR 

ŞirinceKoop, Efes ve Meryemana ziyaretlerinin ardından Bill Gates’i çiftlik kurmak üzere agroturizm hareketine destek olmaya çağıran ŞirinceKoop Başkanı Mehmet Kuzu, Şirinceli çiftçilerin Bill Gates’i ağırlamaktan onur duyacağını ve köyün tarımsal mirasının geleceğe dayanışmayla taşınması için işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Kuzu, aynı zamanda Bill Gates’i tarım hareketine vereceği destekten ötürü kooperatifçiliğin gelişmesi için de harekete geçmenin gerekli olduğunu dile getirdi. 

GELECEK İÇİN ŞİRİNCE 5.0

“Turizmle öne çıkan Şirince son günlerde agroturizm atağıyla konuşulmaya başladı” diyen Mehmet Kuzu, “2005 yılında kurulmuş olan ŞirinceKoop, 23 Haziran 2021 tarihinde son üç yıldır tasfiye halinde olmasına rağmen olağanüstü genel kurul düzenleyerek kapanış sürecini oybirliğiyle iptal etti. Pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen ŞirinceKoop, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları 2030 doğrultusunda bir program yayınladı. ‘Şirince 5.0’ diyerek bir manifesto yayınlayan kooperatif ortakları ‘AgroTurizm’ ile Şirince’nin geleceğe güvenle ve en çok tarım odağında hazırlanmasını öneriyor” ifadelerini kullandı. 

BİLGİ NOTU

Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık 2012’de kopacaktı. İzmir’in Şirince Köyü de 21 Aralık’ta kopacak kıyamet sonrası dünyada zarar görmeyecek iki köyden biri olarak kabul ediliyordu.

Editör: Haber Merkezi