Bergama Eğitim-Sen dönem sözcüsü Yusuf Gunt tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bilindiği üzere eğitimde bu yıl başlayan yeni uygulamayla 18/22 Kasım arası bir haftalık ara tatile girildi. Bergama İlçe MEM’de 18/22 Kasım arası öğretmenlere seminer etkinlikleri planlaması yaptı. Etkinliklerin okul dışına çıkarılması ve kısmen tercihen öğretmenlerin ilgi alanlarına düşünülmesi yıllardır eğitimdeki yığınla sorunu çözmekten uzak, verimsiz seminer programlarına bakıldığında olumlu bir yaklaşım gibi görünse de özellikle 22 Kasım Cuma günü planlanan ‘Öğretmene Saygı’ yürüyüşü ve her ne kadar kapanıştan sonra yapılacak denilse de sonrasındaki Kuran okuma-mevlüt etkinliği kafalarda soru işaretleri yaratmaktadır” denildi.

YÜZLERCE ÖĞRETMENİN BAĞLI BULUNDUĞU SENDİKALAR YOK SAYILDI

Basın açıklamasında ayrıca; “Özellikle 22 Kasım etkinlikleri planlanırken Bergama’da örgütlü olan yüzlerce öğretmenleri bağlı bulunduğu sendikaların plana dâhil edilmemesi, yok sayılması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Bergama Temsilciliği olarak aşağıda sıraladığımız haklı gerekçelerle 22 Kasım’daki yürüyüşe katılmıyor ve okulumuzda seminerimizi yapıyoruz” sözlerine yer verildi.

YÜRÜYÜŞE KATILMAMA NEDENLERİ SIRALANDI

Yapılan basın açıklamasında yürüyüşe katılmama nedenleri ise şöyle sıralandı;

* Öğretmenlerin yaşam koşulları, çalışma ortamları düzeltilmeden

* Ekonomik, özlük ve sosyal haklarımız tam olarak verilmeden

* 3600 ek gösterge hakkı verilmeden

* Laik, çağdaş, demokratik eğitim sağlanmadan ve eğitimde yaşadığımız erozyon sona ermeden

* Sözleşmeli, ücretli çalışma şekilleri kaldırılmadan ve herkes kadroya geçirilmeden

* Öğretmene gerçek hak ettiği değer verilmeden

* KHK ile işinden edilen meslektaşlarımız işe iade edilmeden

* Meslekî itibarımız iade edilmeden göstermelik ve altı boş bu yürüyüşe katılmıyoruz.

23 KASIM MİTİNGİNE DAVET

Basın açıklamasının sonunda ise; “Öğretmenlik mesleğinden duyduğumuz gururu ve mesleğimize sahip çıkışımızı yıllardır yaptığımız her eylemle, yürüyüşle göstermekteyiz. Bugüne kadar öğretmenlerin yaptığı yürüyüşlere gazla, copla saldıran polise karşı tek bir söz söylemeyip öğretmenlere sahip çıkmayanların, bugün “öğretmene saygı” yürüyüşü düzenlemesi inandırıcılıktan uzaktır. Biz Eğitim Sen olarak, hem mesleğimize hem haklarımıza sahip çıkmak için 23 Kasım’da Ankara’da olacağız. “Öğretmene saygı” ifade etmek isteyenleri ve tüm meslektaşlarımızı 23 Kasım’da yapacağımız Ankara mitingine davet ediyoruz”  denildi.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi