OBEN ULU - Meteoroloji günler öncesinden İzmir’de beklenen kuvvetli sağanak yağış için uyardı. Devletin en üst makamlarınca dahi yaşanacak afetlere karşı vatandaşların önlem alması istendi. Ege kıyılarından yaklaşan yağmur ve rüzgâr gece yarısı İzmir’de etkisini gösterdi. Ülkenin birçok yerleşkesinde de aynı durum yaşandı. Sokakları, caddeleri, evleri, dükkânları su bastı. Bergama Belediyesi ise yaşanan afeti fırsat bildi. Siyasi propagandaya dönüştürdü.

Bergama’da birçok sokak, cadde ve yerleşim alanı zarar görmesine rağmen, açıldığı günden itibaren yapımı muhalefet tarafından sistematik olarak eleştirilen Bergama Kültür Merkezi hedef alındı. Afet sadece burada yaşanmamasına rağmen belediye başkanı Hakan Koştu’nun sadece Bergama Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiği paylaşımlarda bulunuldu.

Bergama Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yaşanan afet “Bergama’da dün gece yağan şiddetli yağmur yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Kültür Merkezi’nde su baskınına neden oldu. Kültür Merkezi’ndeki çok amaçlı salon, kütüphane ve fuaye alanının yanı sıra, dükkanlar da ciddi zarar gördü. Yapılan su tahliye ve temizlik çalışmalarını yerinde incelemek için gece saat 03.00’te Kültür Merkezi’ne gelen Belediye Başkanı Hakan Koştu, esnafları tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti” şeklinde duyuruldu.

“SIRF ESKİ DÖNEM YAPTI DİYE ELLERİNİ OVUŞTURARAK PAYLAŞIM YAPIYOR”

Yapılan paylaşıma ise vatandaşların bir bölümü tepki gösterdi.

İbrahim Çiftçi; “Belediyeye bak, kendi malına mülküne zarar gelmesini, sırf eski dönem yaptı diye ellerini ovuşturarak paylaşım yapıyor! Henüz 2 yıl olmuş bilmem ne!”

Hamza İsa Özselvi: Doğal afet gelmiş Allah aşkına kim ne yapabilir? Ne kadar önlemde alsan hiç bir fayda olmaz. Bunu reklam yapmanın ne anlamı var. Gece 3’müş, oymuş, buymuş.

Vedat Aytimur: Bir Kültür Merkezi de siz yaptırın, sizi de alkışlayalım...laf değil, hizmet bekliyoruz....

Şenay Turhan: Tamam işte sadece ziyaretle kalır. Ziyaret değil yardım etsin bu kadar kolay belediye için.

Müjgan Halkalı Özakıncı: Ne olmuş? Ben bir şey görmedim yağmur yağdı. Her şeyin altında bir şey aramayın.

Yusuf Özgür Saymaz: Maltepe mahallesinde araçlar camlara kadar su altında kaldıktan sonra bir şeyler yaptıkları doğrudur.

Düzgün Şanlı: Oraların öyle olması normaldir. Benim 3 katlı tripleks evim var terastan su bastı evi böyle bir yağmur şimdiye kadar görmedim.

BERGAMA KÜLTÜR MERKEZİ

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi BerKM, 8 Ekim 2016 tarihinde Bergama’nın önceki dönem Mehmet Gönenç’in projesi olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılmıştı. Açılışta ise dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret konser vermişti. Singapur, İtalya, Almanya ve Amerika’da geleceğin mimari yapıları ödüllerinde finalist olmuştu. Bakırçay’ın en etkin ve en büyük kültür merkezi olan BerKM’de ayrıca yine Bakırçay’ın en büyük kütüphanesi ve sinema salonları bulunuyor.

Kültür Merkezi 2016 yılında açılmasının ardından sistematik olarak muhalefet tarafından sürekli eleştirildi.

Editör: Haber Merkezi