Cumhurbaşkanlığı tarafından esnek çalışma genelgesi yayımlanmasının ardından ülke genelinde dönüşümlü esnek çalışma başlarken, riskin yüksek olduğu Bergama Belediyesi’nde genelgeye uyulmadığı iddia edildi.

Bergama Belediyesi’nde esnek çalışmaya uyulmadığı gibi kronik hastaların çalıştırılmaya devam edildiği, koronavirüs PCR testi pozitif çıkan işçilere geç izin verildiği iddialar arasında yer aldı. Söz konusu genelgeye rağmen idari izin verilmesi gerekirken çalışanların zorunlu izne çıkarılmaya devam edildiği de öğrenildi.

BİRÇOK ÇALIŞANIN POZİTİF OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Bergama Belediyesi’nde iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Edinilen bilgiye ve iddiaya göre 8 belediye şoförü ile birlikte yaklaşık 15 çalışanın PCR testleri pozitif çıktı. Buna rağmen salgına yakalanan çalışanların bazıları bir süre hasta halde çalışmaya devam etti.

ALİ DURAÇ HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada izne ayrılan ve durumu ağırlaşan belediye şoförlerinden müzisyen Ali Duraç’ın Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği, Destek Hizmetleri Müdür vekili Kemal Dinç’in ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

“BAŞKASI GÖREVLENDİRİLSİN” DEMİŞ

PCR testi pozitif çıkmasına rağmen geçen hafta Pazartesi günü 'Pazartesi Pazarı'na yapılan ücretsiz toplu taşıma aracında çalıştırıldığı ileri sürülen Bergama’nın sevilen müzisyenlerinden, belediye çalışanı Ali Duraç’ın “Başkası görevlendirilsin” dediği ortaya çıktı. Ali Duraç aynı zamanda Bergama Belediyespor’un şoförlüğünü de yapıyordu.

Bergama Belediyespor Teknik Direktörü Behram Üstün, Ali Duraç’ın ölümüyle ilgili üzüntüsünü dile getirdiği paylaşımda; “Herkes bilir belediyede şoför olarak çalışırdı. Bir gün bizi antrenman götürdü. 1 ay önce herkes arabadan indikten sonra, ‘Behram bu hastalık illeti Atmaca da tavan yaptı. Sen söyle başkası görevlendirilsin, çocuklara bir şey olmasın’ demişti” cümlelerine yer verdi.

BERGAMA BELEYESPOR’DA DA 20 KİŞİ POZİTİF

Öte yandan Bergama Belediyespor yönetimi tarafından yapılan açıklamada “Teknik heyetimiz, futbolcularımız ve tesis çalışanlarımıza yapılan koronovirüs testi sonucunda; 20 futbolcumuzun PCR testleri pozitif çıkmıştır” duyurusu yapıldı. Bergama Belediyespor’un futbolcuları tedaviye alınırken yapacağı maçlar ileri tarihe ertelendi.

PANDEMİ KURALLARINI HİÇE SAYAN MÜDÜR

Geçtiğimiz hafta ise İnsan Kaynakları Müdürü’nün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ile ilgi broşür dağıtan, TÜM-BEL-SEN yöneticisi ve Bergama işyeri temsilcisi Uzman Arkeolog Bülent Türkmen’e belediye içinde pandemi kurallarını hiçe sayarak maskesiz müdahale ettiği öğrenilmişti. Türkmen konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

ÇALIŞANLARI ZORUNLU İZNE ÇIKARDILAR

Ayrıca İnsan Kaynakları Müdürülüğü’nün genelgeye rağmen idari izin verilmesi gerekirken çalışanları izne çıkmaya zorladığı iddia edildi. Covid-19 salgını nedeniyle ilkbaharda yayınlanan genelgelere rağmen yine çalışanların zorunlu izne çıkarılması gündem olmuştu.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi