İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs nedeniyle 28 ilçe belediye başkanıyla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Belediye başkanları Meclis salonunda sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde oturdu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in ilçe belediye başkanlarıyla coronavirüs kapsamında toplantı gerçekleştirdi. Soyer, toplantı çıkışında, "Çok yararlı bir toplantı oldu, aramızdaki uyumu nasıl sağlayacağımızı konuştuk. Çıkartılan genelgeler hakkında neler yapabileceğimizi ve bundan sonra karşılaşabileceğimiz sıkıntılarla ilgili ne tür çareler üretmemiz gerektiğini konuştuk. Yeni bir belediyecilik doğuyor belki adına kriz belediyeciliği diyebileceğimiz bir belediyecilik bu. Bütün ezberimizi bozup, yapacaklarımızı,vaatlerimizi bir kenara bırakarak gerçekten bugün ne üretmemiz gerektiğine kafa yormalıyız. Belediyecilik lojistik ile yüz yüze. Vatanadaşa doğrudan derman olacak şeyler hakkında konuştuk. Gelen belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yüz yüze yaptığımız muhtemelen son toplantıydı bundan sonra daha çok internet üzerinden yapacağız" ifadelerini kullandı.

'SİTEMLERİMİ İLETEYİM'

Alınacak önlemler hakkında konuşan Soyer, "Şu anda herkesin odağı salgını hafifletmek.  Bir kişininn enfekte olmasını engelleyebilirsek, bu bizim için mutluluk" diye konuştu.

Kiraz ve Aliğa Belediye Başkanlarının toplantıya katılmamasına yönelik konuşan Soyer, "Bu toplantıya katılmalarını bekliyordum, çünkü birlikte üreteceğimiz çok şey var. Katılmamaları konusunda üzütülerimi ve sitemimi ifade edeyim" dedi.

Editör: Haber Merkezi