İZ GAZETE-  Fox TV'de yayınlanan 'Çağla ile Yeni Bir Gün' programının konuğu Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, soruları cevapladı.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Çeşme'de koronavirüs alarmı dediler ama koronavirüs başladığından beri gerekli tedbirleri almıştık. Açıkçası bayramdan sonra koronada bir artış söz konusu değil. Kurban Bayramı'nda bazı işletmecilerin gerekli tedbirleri azalttigiyla ilgili duyum aldık ve kapatma cezası verdik. Çeşme'de olan 1000'e yakın işletmenin sadece 6'sını kapattık. 15 gün süreyle kapatıldılar. Ama gelen 1,5 milyon kişiye paralel olarak bir artış olmadı. Halk plajlarımızda, dezenfektesyon çalışmalarımız devam ediyor, sosyal mesafe localarımız yerinde. Çeşme'de aşırı bir artış da söz konusu değil" dedi.

"Ilıca Plajı Çeşmemizin vitrinidir" ifadelerini kullanan Oran, "Plaj, 1,5 kilometre uzunluğu civarındadır. Locaları 1,5-2 metre sosyal mesafe kuralına koyduk. Mesafe maske ve hijyen. Bununla ilgili çalışmalarımızı devamlı yapıyoruz. Kurallara uymayan için plaj zabıtalarımız uyarıyor" dedi. 

'2 ELİN PARMAKLARINI GEÇMİYORUZ'

Çeşme'deki koronavirüs tablosuna yönelik konuşan Oran, "Benim bu bilgiyi vermeye yetkim yok ama size günlük değil toplamda 2 elin parmaklarını geçmiyoruz diyebilirim. Şu zamana kadar yoğun bakım vakası bile yaşamadık çok şükür" dedi.

Koronavirüsün Çeşme turizmine etkisi hakkında bilgi veren Oran, "Elbette Çeşme'de koronavirüsten etkilendi. Ama turistlerimizin yüzde 98'i yerli turist olduğu için belki de krizi en az atlatan ilçeydik. Açılmayan otelimiz yok ama bütün otellerimize kolluk kuvvetleri ile denetledik ve kurallara uymayanlara gerekli cezayı verdik" dedi. 

'ÇEŞME'DE HER ŞEY YOLUNDA'

Oran, cümlelerini, "Benim de koronaya yakalandığıma dair haber geçildi ama gördüğünüz gibi öyle bir şey yok, gayet iyiyim.  Çeşme'de her şey yolunda ve yolunda olması için gerekli şeyleri yapmaya devam edeceğiz" diye bitirdi.

Editör: Haber Merkezi