İZ GAZETE- İzmir’in gazetesi İz Gazete’nin yeni ofisini ziyaret CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Gezi Davası’na ilişkin konuşarak, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Beko yaptığı açıklamada,  Gezi protestoları sırasında İstanbul Valisi olan ve darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hüseyin Avni Mutlu'ya dikkat çekerek, "Bizim sadece demokrasi istediğimiz zamanlarda bize karşı topunu da tüfeğini de gönderdi. Bizi dikkate almayan vali daha sonra halkın talimatıyla cezaevine gitti. Ben ve benim gibi arkadaşlarımız da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi” dedi.

'KARŞIMIZDA İSTANBUL VALİSİ VARDI'

Beko yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Yüz yıllık Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesi ve ülkemizde eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış, kardeşlik mücadelesi veren o güzelim insanları sizlerin huzurunda saygı, sevgiyle selamlıyorum. Gezi direnişinde kaybettiğimiz arkadaşlarımızı da sevgi, saygı, özlemle andığımı buradan bir kez daha bildirmek istiyorum. 

O Gezi direnişi içerisinde, bizim yüz yıllık ağaçların kesilmemesi için eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış, kardeşlik, adalet istediğimiz günlerde karşımızda İstanbul Valisi vardı. Bizim sadece demokrasi istediğimiz zamanlarda bize karşı topunu da tüfeğini de gönderdi. Bizi dikkate almayan vali daha sonra halkın talimatıyla cezaevine gitti. Ben ve benim gibi arkadaşlarımız da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi." 
 

Editör: Haber Merkezi