GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Konak Belediyesi Kasım ayı olağan birinci meclis birleşimi Konak Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Başkan Batur mecliste yaptığı konuşmada kentte 30 Ekim’de yaşanan deprem felaketine ilişkin mesajlar verdi.

‘GÜVENLİ BİNA’ VURGUSU

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Abdül Batur, geçtiğimiz gün gerçekleşen deprem felaketine yönelik, “İzmir’imiz bir deprem felaketi yaşadı. Şu ana kadar 91 vatandaşımızı kaybettik. İçimiz yanıyor. İzmir deprem gerçeğiyle yüzleşti. 6.6 deniyor ama 7 şiddetinde olduğuna dair bilim insanlarının açıklamaları var. İlçelerimizde en fazla hasar Bayraklı’da…Gerçekten çok üzgünüz. Bu süre içerisinde hem merkezi yönetimin hem yerel yönetimin yapılanması, ortak kararlar alınması insanlarımıza hizmet noktasında organizasyonların yapılması geçmişe göre daha iyi noktada… Depremde çöken binalara bakıldığında 92 yıllarında yapıldığı, deforme edilen duvarlar olduğu şeklinde gelen duyumlar var. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri tarafından bina envanterlerinin bir an önce çıkarılması gerekiyor. Kente güvenli bina yapılması konusunda belediye meclisi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralıların bir an evvel şifa bulmasını diliyorum. İnşallah nefes alan hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimize bir an önce ulaşılır. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bundan sonra daha büyük önlemler almalıyız” açıklamalarında bulundu. 

Meclis toplantısı öncesinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Editör: Haber Merkezi