İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, ''ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal tarafından kullanılan “Balkan göçmenlerinin Türk olmadığı, sonradan Türkleştiği” noktasındaki ifadesi Türkiye’deki Balkan göçmenleri camiasında büyük bir üzüntüye ve tepkiye yol açmıştır.Bu bağlamda, kamuoyunda konuyla ilgili yaratılmak istenen algı operasyonlarına karşı İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği olarak bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur.'' sözleri kullanıldı. 

''İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği olarak ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’ı şiddetle kınıyoruz.

16 Eylül 2020 tarihli HaberTürk TV’deki Teke Tek isimli programda ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal tarafından kullanılan “Balkan göçmenlerinin Türk olmadığı, sonradan Türkleştiği” noktasındaki ifadesi Türkiye’deki Balkan göçmenleri camiasında büyük bir üzüntüye ve tepkiye yol açmıştır.Bu bağlamda, kamuoyunda konuyla ilgili yaratılmak istenen algı operasyonlarına karşı İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği olarak bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur.

Bizler 14.yüzyıldan itibaren Osmanlı Devleti'nin Balkanlardaki iskan politikası sebebiyle bu topraklara gönderilen Akıncıların torunlarıyız.Osmanlı Devleti'nin güç kaybı yaşadığı dönemlerde ise bu topraklarda yaşayan atalarımız azınlık durumuna düşmüş,sadece Türk ve Müslüman olmaları sebebiyle oradaki devletlerin asimilasyon,zorlama ve baskı politikalarına maruz kalmışlar ve bu kez göç Anavatan Türkiye'ye başlamıştır.Anavatan Türkiye'ye olan göçler Osmanlı'nın güç kaybı yaşadığı dönemden yakın zamana kadar devam etmiştir.

Rumeli Balkan Türkleri olarak bizler Türkiye'de mülteci değiliz,Türkiye Cumhuriyeti'nin Devleti'nin asli ve kurucu unsurlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Evladı Fatihanlar Kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır"diyerek bu konuya son noktayı koymuştur.Rumeli Balkan Türkleri'nin vatan ve millet sevgisini ölçmeye hiç kimsenin gücü yetmez ve yetemez.Bizim bir tek milliyetçilik anlayaşımız  vardır;Ne mutlu Türküm Diyene ifadesi ile özetlenen Atatürk Milliyetçiliğidir. 

Bu mesnetsiz iddiaları sebebiyle ORSAM Başkanı Prof.Dr.Ahmet Uysal bir kez daha şiddetle kınıyoruz, Rumeli Türklüğü yolunda hayatını kaybeden tüm büyüklerimizi de rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.''

Editör: Haber Merkezi