Balçova Teleferik üstündeki ormanlık bölgede, saat 16.00 sıralarında orman yangın çıktı. Yangın bölgesine 2 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangında söndürme çalışması sürüyor.

SOYER'DEN PAYLAŞIM! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından çıkan yangına belediye ekiplerinin de müdahale ettiğini belirtti ve şunları söyledi; ''Balçova sırtlarında başlayan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bizim ekiplerimiz de müdahale ediyor. Dileğimiz ve çabamız yangının daha fazla büyümeden söndürülmesi. Ne olur ormanlarımızı gözümüz gibi koruyalım. Geleceğimiz kararmasın!''

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE 

İzmir'in Balçova ilçesi Teleferik üstündeki ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopterle havadan, 25 arazöz ve 8 dozerle karadan çalışma yapılıyor. Ayrıca söndürme çalışmalarına destek vermek için 4 helikopterin daha bölgeye hareket ettiği belirtildi.

İzmir'in Balçova ilçesi Teleferik üstündeki ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Alevler, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyünce, çevre illerden 4 helikopter daha bölgeye gönderildi. Havadan ve karadan yapılan müdahale sürerken, Antalya'dan bir yangın söndürme uçağının da, ekiplere destek amaçlı bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Öte yandan, sağlık ekipleri de bölgede tedbir amaçlı nöbet tutuyor.

 Yangın nedeniyle, dağın zirvesindeki teleferik tesisleri kapatıldı ve alana sivil araçların girişi engelledi. 11-12 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanı etkileyen yangını söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 54 itfaiye personeli, 15 arazöz ve 50 tanker katılıyor.

Büyükşehir İtfaiyesi Balçova’daki yangınla eş zamanlı olarak Aliağa’daki petrokimya tesisleri yakınında çıkan yangına da müdahale ediyor.

Yangın haberini alır almaz bölgeye giden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya; Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Buğra Gökçe ile birlikte söndürme çalışmalarına refakat ederek ekiplerden bilgi aldı. Yanan her ağaçla birlikte acı hissettiklerini ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Bu ağaçlar bizim ilçemizin en değerli varlıkları. Ekiplerimiz canla başla söndürme çalışmasına devam ediyor. Söndürme ekiplerindeki arkadaşlarımız birer kahraman gibi alevlerle mücadele ediyor. Umarım kısa sürede söndürülür ve bir daha böyle acı yaşamayız” diye konuştu.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Balçova ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kısmen kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla alevlere havadan müdahale sona ererken, karadan çalışma ise devam ediyor. Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangın alanında helikopterle incelemelerde bulundu. Havadan müdahalenin sona ermesi sonrasında alevlerin yeniden etkili hale gelmemesi için ekipler önlem aldı.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

DHA- HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi