Kamu Görevlileri Sendikası 7. Olağan Genel Kurulu 14 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da yapıldı. İzmir’in tanınmış sendikacılarından Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçilirken, AES (Anadolu Eğitim Sen) ve BASK İzmir İl Başkanı Adnan Sarısayın Disiplin Kurulu üyeliğine, TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı İsmail Şitvan da yönetim kurulu yedek üyeliğine seçildi. Genel Başkan Bayram Zengin’in yeniden aday olmadığı seçimlerde Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Genel Başkanlığa seçildi.

'DEĞİŞTİRME VAKTİ GELDİ'

Genel Başkan Alper Öğretici yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“BASK çatısı altında birbirimize kenetlenecek, her hizmet kolunda memurlarımızın sorunlarını çözmek için gayret sarf edeceğiz. 20 yıldır süren toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde hep siyasi sendikalar ve konfederasyonlar yetkili olmuş, kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek bir yana dursun her geçen gün sorunlarımız daha da artmıştır. Artık kamu çalışanlarının kaderini değiştirme vakti gelmiştir. Bizi siyasi düşüncelerimize, inancımıza ve diğer farklılıklarımıza göre ayırmak isteyenlerin oyununa gelmeyecek birleştirici tutumumuzla tüm kamu çalışanlarını kucaklayacağız. Toplu sözleşme tiyatrosunu birlikte bozacak, durmadan, yorulmadan, vazgeçmeden çalışacak; Siyaseten bağımsız, ilkeli ve etkili sendikacılığı bu ülkede hep birlikte yetkili yapacağız."

'BAŞIMIZIN TACIDIR'

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ise konuşmasında, son zamanlara  adalete çok ihtiyaç duyulduğunu, her zaman her ortamda doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceklerini ifade ederek, "Hiçbir zaman haktan, hukuktan, adaletten vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan yurttaş olan herkesin dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi, siyasi görüşü her ne olursa olsun başımızın tacıdır. Kırmızı çizgimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüdür" dedi.

Editör: Haber Merkezi