İZ GAZETE- Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Aydın sosyal medya hesabı üzerinden, "Bu süreçte sağlık emekçileri canları pahasına, bin türlü imkansızlık ve eksiklik içerisinde çalışmaya devam ediyorlar. Onlara çok şey borçluyuz. Bunun yanı sıra hayat devam ediyor ve kamuda çalışanlar, çalışmak zorunda olanlar var. Örneğin belediye emekçileri. Sokağa çıkma yasağı bile ilan edilse çöpler toplanacak. Bugün temizlik işçileri gece gündüz demeden çöplerimizi topluyor, sokaklarımızı temizliyor. Salgın hastalıkta çöplerin toplanamadığını düşünün? Felaket. Hem iç mekanlar hem de kentin tümünün sürekli olarak dezenfekte edilmesi gerekiyor. Otobüs durakları, yürüyen merdivenler, metrolar, hatta yollar ve kaldırımlar. Belediye emekçileri yapıyor bunların tamamını" ifadelerini kullandı.

'BU İNSANLAR ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR'

Aydın yaptığı paylaşımda ayrıca, "Salgında sokak hayvanları için belediyelerin veterinerlik müdürlüklerinin çalışmadığını düşünün; mama eksiği, hastalıklar, darmadağın olmuş çöpler, oradan yayılma ihtimali olan virüs. Felaket. Pazarların, açılmasına izin verilen işyerlerinin denetlenmesi ve düzenlemesini kim yapıyor? Zabıta. 

65 yaşından büyüklerin sokağa çakması yasak. Ama bu insanların evlerinde kendilerinden küçük kimseleri yoksa alışverişleri nasıl yapılacak? İhtiyaç sahiplerine yardımları kim ulaştıracak? Belediyelerin sosyal yardımlar müdürlükleri. Ve şu an bu insanlar çok yoğun çalışıyorlar.

Su kesildi akmalı, kanal taştı çekilmeli, yangın çıktı söndürülmeli, otobüs kalkmalı, metro gelmeli ve çok daha fazlası belediyelerin işleri. Ve şu an onbinlerce, yüzbinlerce belediye emekçisi gece gündüz çalışıyor. Belediye emekçileri önemli işler yapıyorlar. Virüse yakalanma, hastalanma ihtimalleri çok yüksek. Ama onların şehirlerine karşı sorumlulukları var ve çoğu bunun bilincinde. Gölgede sessiz sedasız, tüm riskleri göze alarak çalışmaya devam ediyorlar. Sağ olsunlar" açıklamasında bulundu. 


 

Editör: Haber Merkezi