DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- ÇİN’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüsle ülkemizde mücadele ediyor. Bu kapsamda en büyük mücadeleyi de sağlık çalışanları gösteriyor.

İzmir’de ayakkabı firması işletmecisi Turaç Ünal, sağlık çalışanlarına minnetini bir sosyal dayanışma kampanyası düzenleyerek gösterdi.  Ünal, kampanya süresince verilen her bir sipariş karşılığında bir sağlık çalışanına Respect model terlik hediye edilecek bir uygulamayı hayata geçirdi.

Kampanyanın çok yoğun bir ilgiyle karşılaştığını ifade eden Ünal, “Artık o siparişten bağımsız binlerce terlik hediye etmeye başladık, kimseyi geri çeviremiyoruz. Mesela bugün 100 sipariş aldık ama bize yazan 101. sağlıkçımıza ‘Kusura bakmayın, siz 101. kişisiniz, veremiyoruz’ demiyoruz” dedi.

‘DEVLET HASTANESİ’NE HEDİYE ETTİK’

Günde ortalama 45-50 sağlıkçıya kargo çıkartıldığını kaydeden Ünal, bu süreçte güzel tepkiler aldıklarını söyledi, Ünal şöyle konuştu:

“Toplu olarak da ayakkabı hediye ettiğimiz de oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin karantina acilinde çalışan hemşirelerimize bugün 50 tane teslim ettik, yaklaşık 200 tane de Menemen Devlet Hastanesi’ne hediye ettik. Iğdır, Muş, Diyarbakır… Türkiye’nin her yerine terlik dağıtıyoruz”

‘ELİMİZDEN BU GELİYORDU’

 “Biz ayakkabıcı olarak onlara bir nebze olsun teşekkür edebilmek adına bu kampanyayı başlattık” diyen Ünal, “Belki bu kampanya bir nebze olsun sağlık çalışanlarının ne kadar önemli insanlar olduğu konusunda farkındalık yaratır. “Öyle mesajlar aldık ki gözlerimiz doldu. Umarım duygusal farkındalık artarak devam eder. Bizim elimizden bu geliyordu, bunu yaptık. Başkası da daha güzelini yapabilir” şeklinde konuştu.

Başvuru yapmak için:https://www.emoyra.com/respect-terlik-kampanyasi