İzmir'in Balçova ilçesinde yaşayan Burakhan Sayın, 2013 yılında girdiği üniversite sınavının ardından yüzde 100 burslu olarak İEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu'nu kazandı. Okulunu başarıyla sürdüren ve yüksek bir not ortalaması yakalayan Sayın, akademisyenlerin de yönlendirmesiyle Dikey Geçiş Sınavı'na girerek, hukuk okumaya karar verdi. Hedefe ulaşmak için büyük emek veren ve günlerce çalışan Sayın, DGS'den başarıyla çıkarak, İEÜ Hukuk Fakültesi'nde okuma hakkını kazandı. Yüzde 100 bursu, Hukuk Fakültesi'ndeki eğitim hayatı boyunca da geçerli olan Sayın, buradan da başarıyla mezun olarak, avukatlık için ilk adımı atmış oldu. Sayın şimdi stajyer avukat olarak çalışmaya hazırlanıyor.

'YAPTIĞIM TERCİH HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ'

Hedefine ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Sayın, "Avukatlığı en iyi şekilde yaparak, hem ülkeme hizmet etmek hem de üniversitemi başarıyla temsil etmek istiyorum. Yıllar önce verdiğim Adalet Meslek Yüksekokulu'nda okuma kararımın ne kadar doğru olduğunu, bir kez daha anladım. Bu tercih, benim hayatımı değiştirdi.  Bana güvenen ve destek olan herkese, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

'BAŞARILARA YENİLERİ EKLENECEK'

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan, Fransa'nın Sorbonne Üniversitesi'nde de yüksek lisansını yapan İEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cem Özcan ise, Burakhan Sayın gibi çok sayıda öğrencilerinin dikey geçiş ile akademik gelişimlerini sürdürme imkanı bulduğunu ifade etti. Dr. Özcan, "Hukuk fakültesine kapı açan bölüm olarak bilinen Adalet Meslek Yüksekokulu, üniversite adaylarının ilgisini çekiyor. Üniversitemizin Hukuk Fakültesinde okuyanlar arasında, yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi görmek, bizleri gururlandırıyor. Bugüne kadar bunu başaran birçok öğrencimiz oldu. Onların başarı hikayelerine tanık olduk. Bundan sonra da öğrencilerimiz, bu başarılara yenilerini ekleyecek" diye konuştu.

'İŞ BULMA KONUSUNDA ŞANSLILAR'

İEÜ'nün dikey geçişte en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğuna dikkat çeken Dr. Özcan, "Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerimiz, iş bulma konusunda oldukça şanslı. Mezunlarımız, adalet teşkilatındaki yazı işleri müdürlüğü, icra müdürlüğü, zabıt katipliği gibi görevleri yerine getirebiliyor. Bunun dışında mezunlarımız özel sektörde de bankacılık ve finans başta olmak üzere, birçok farklı alanda iş bulma olanağına sahip. Aynı zamanda Meslek Yüksekokulu derslerimizin büyük bir bölümünü, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri yürütüyor. Kamu hukuku ve özel hukukun farklı branşlarına yönelik teorik derslerin yanı sıra müfredatımızda kalem mevzuatı, klavye kullanımı, arşiv ve dosyalama konularını ilgilendiren, uygulamaya yönelik dersler de yer alıyor" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi