MİHRİCAN CANDEMİR / İZ GAZETE- Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkan Adayı İlke Erol, İz Televizyonu’nda yayınlanan Mutlu Çakır ile Baro Odası programının konuğu oldu. Geçmiş seçimlerden bahseden Erol, meslektaşlarından olumlu dönüş aldığından dolayı seçimin kendi lehinde sonuçlanacağından emin olduğunu ifade etti.

Mutlu Çakır ile Baro Odası programına katılan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkan Adayı İlke Erol, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun bu seçimde de güçlenerek çıkacağını belirtti. Erol, “Adaylığımı açıkladığımdan sonra bütün ilçeleri dolaşarak meslektaşlarımızla bir araya geldim. Meslektaşlarımdan gelen tepkiler çok güzel bu nedenle seçim sonucunun lehimize sonuçlanacağını söyleyebilirim. Biz meslektaşlarımızın teveccühüne mazhar olmayı diliyoruz. Çünkü İzmir Barosu’nun, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun yönetimine ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Meslektaşlarımızın baronun başında ‘baro avukatlar içindir’ anlayışına sahip bir yönetimin olmasını istediklerini ve bana güven duyduklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘GRUBU BÖLMEDİM’

Mutlu Çakır ile Baro Odası programına katılan grubu bölmediğini ve tam tersine küskünleri, grubu bir araya getirmek için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun başkan adayı olduğunu söyleyen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkan Adayı İlke Erol geçmiş dönemdeki seçimlere değindi. Erol, “Çoklu baro döneminde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu nerde duruyor bunu net bir şekilde gösteremediğini düşünüyorduk. Hem de Metin Feyzioğlu konusunda -Barolar Birliği’ne bu kadar zarar veren Barolar Birliği Başkanı konusunda- Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu birtakım şeylerle itham edilirken orda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu başkan adayı cevabını veremedi. Dolayısıyla bu bize seçim kaybettirdi 2021’de. Buna rağmen başkan adayının grubu suçlayan bir tavır içerisine girmesi grubu elbette bir soğuk duş etkisi yaratmıştı. 30 Eylül’de yapılan toplantıda ise asıl yapılması gereken tüm bunların konuşulmasıydı. 2 dönemdir ne yanlış yapılıyordu? Meslektaşlarından bu kadar destek gören grubun doğru temsil edilememesi de o masada konuşulmalıydı” dedi.

‘EYLEMLERİMİZLE CEVAP VERİYORUZ’

Önseçimin sağlıklı bir şekilde yönetilmediğini ifade eden Erol, ağır eleştirilere eylemleriyle cevap verdiğini söyledi. Erol, “Önceki 2 dönemde oluşturulan yönerge yanlıştı ve grubun yönerge üzerinde çalışması gerekiyordu. Grubun iradesini yok sayarak, ‘yürütme kurulu benim, ben ne dersem o olur’ yaklaşımıyla hareket ettiler. Grubu toparlayıcı bir şekilde hareket etmeyen yürütme kurulunun önseçim çağrısına katılmak ona haklılık payı verecekti. Bizim yaptığımız toplantılarda grubun nasıl ilerleyeceğine dair bir endişelerimiz ve çalışmalarımız oluyor” şeklinde konuştu. Ayrıca geçmiş günlerde, İranlı kadınlara destek olmak için Karşıyaka İnsan Hakları Anıtı önünde kadın meslektaşları ile birlikte açıklama yapan ve laiklik vurgusu yapan Erol, “İran’daki kadın hareketine ve tüm dünyadaki kadın hareketine destek olmak için duruşumuzu göstermek adına bir açıklama yaptık. Gördüğümüz üzere laiklik anayasada yer alan ve sahip çıkmamız gereken en önemli değerlerden birisi” şeklinde konuştu

İzmir Barosu' nun yönetiminin deneyim ve öngörü gerektirdiğini söyleyen Erol, diğer Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı’ nın baro işleyişine dair bir fikrinin olmadığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi