İZGAZETE - Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önünde sergilenen ‘Beyaz Vagon’ hava koşullarından etkilenmemesi için kaldırıldı. Vinçerle vagonu kaldırma işlemi gerçekleştirilirken bazı gençlerin olaya tepki gösterdiği görüldü.

Bunun üzerine açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘’ Atamızın mirasına sahip çıkmak için üzerimize üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazırız. Uzun yıllardır Alsancak'ta bulunan ancak dün gece yerinden kaldırılan tarihi değerimiz "Beyaz Vagon"a, Konak Meydanı'nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz.’’ İfadelerini kullandı.

Batur’un açıklaması şöyle; ‘’Yurdu demir ağlarla örerek Cumhuriyetin kazanımlarını memleketin en uç noktalarına taşıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir. Atamızın mirasına sahip çıkmak, tarihi korumak ve devamlılığını sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazırız. Büyük Atatürk'ün yurtiçi seyahatlerinde kullandığı Beyaz Trenin Alsancak'ta bulunan vagonu, İzmirli hemşehrilerimiz ile buluşmaya devam etmeli. Uzun yıllardır Alsancak'ta bulunan ancak dün gece yerinden kaldırılan tarihi değerimiz "Beyaz Vagon"a, Konak Meydanı'nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz.’’

2007 yılında müzeye dönüştürülen ve 13 yıldır İzmir Alsancak Garı İzban çıkışında sergilenen ‘Beyaz Vagon’un gar içindeki 1 nolu kapalı perona taşınacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi