İZGAZETE - Bazı vatandaşlar 30 Ağustos törenleri kapsamında Anıtkabir’e giden Cumhurbaşkanı için Recep Tayyip Erdoğan sloganları attı. Yaşananlar sosyal medyada gündem olurken birçok vatandaş, milletvekili ve aydın olaya tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreteri Selin Sayek Böke söz konusu olayın videosunu paylaşarak şu sözlerle tepki gösterdi, ‘’Bu büyük saygısızlığı yapanları, izin verenleri, müdahale etmeyenleri, hepsini şiddetle kınıyorum. Cumhuriyeti yeniden kuracağız ve o zaman halkın özgür sesi kent meydanlarında, Cumhuriyet ve kurucularına samimi ve içselleştirilmiş saygısı da Anıtkabir’de özgürce yaşanacak!

Böke dışında birçok isim de olaya tepki gösterdi.

Muharrem İnce; Anıtkabir’e getirilen amigoların organize bir şekilde orada slogan atması rezilliktir, saygısızlıktır. Anıtkabir’de ne slogan atılır ne de şov yapılır. Sadece bu toprakların kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygı gösterilir, minnet duyulur, dua edilir.

Barış Yarkadaş; Saygısızlığın dik alası! Her sefer aynı rezalet yaşanıyor. Adab usül bilmeyenler ve kabre saygısı olmayanlar, bu mekanda slogan atılamayacağını bilmiyor mu? Ya da bilerek mi yapılıyor bu rezalet? Her ikisi de terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Slogan atanları kınıyorum.

Faik Öztrak; Atamızın kabrine, kabir adabı bilmeyen holiganları kim dolduruyor? Bu artık kaçıncı ayıp? Kabir ve kabristanlarda slogan atmak, tezahürat yapmak hangi örfte, hangi inançta, hangi adapta var? Yapılan ayıbı ve densizliği kınıyorum.

Özgür Mumcu; Acaba bu görüntüyü vermekten murat edilen neydi? Pek etkileyici ya da kuvvetli bir imaj çizdiği söylenemez.

Metin Uca; Anıt mezarda, halka kapalı törende kiralanmış hırt sürüsüne herhangi bir siyasetçinin adını slogan olarak attırma densizliği, sadece ciddi bir özgüven eksikliği değil, o siyasetçiyi de kıyaslanamayacak kurucu kalıcı, birleştirici bir değer karşısında zor durumda bırakmaktır

Editör: Haber Merkezi