Bergama Belediyesi’nde AKP’li belediye başkanı Hakan koştu tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi, Bergama sınırları içinde getirilen 1 haftalık yasaklamanın bitmesinin ardından hak arama mücadelesine yeniden başladı.

Bergama Belediyesi tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Gonca Çetin, Nazlı Deniz Tan ve Alev Çakır’ın belediye önünde sürdürdükleri hak arama eylemleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelmesi ve güvenlik önlemleri nedeniyle 1 hafta yasaklanmıştı. Bergama Kaymakamlığı tarafından getirilen yasağın kalkmasının ardından 3 kadın işçi belediye önündeki eylemlerini yeniden başlattı.
 

ANALAR AĞLAMASIN

Eylemlerinin 22’inci günün Bergama Belediyesi önünde hak arama eylemlerini sürdüren 3 kadın işçi, Suriye’nin İdlip kentinde yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybeden şehit ve yaralılar nedeniyle sessiz eylem gerçekleştirdiler. Eylem tahtasına ise; “Simsiyah bir gün daha eklendi, takvim yapraklarının bugününe. Ve yine kerpiç damlara düştü bu acının ateşi. Varsın şehitler tepesi boş kalsın, analar ağlamasın. Milletimizin başı sağ olsun. 22.gün…” notunu düştüler.

Bergamalı 3 kadın işçiye DİSK Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu şube işçileri de destek verdi. Destek sırasında İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engel Topal herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Ardından İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral tarafından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında ise Bergamalı 3 kadın işçiye desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.
 

HAK ARAMA EYLEMLERİNİ YASAK NEDENİYLE BERGAMA DIŞINDA SÜRDÜRMÜŞLERDİ

Getirilen yasak nedeniyle eylemlerine ara verilen işçiler Bergama sınırlarında getirilen yasak nedeniyle İzmir’de DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katılımıyla bir basın açıklaması düzenlemiş, ardından Gaziemir’de sendika üyesi oldukları için işten atılan Kale Pratt işçilerine destek eylemi gerçekleştirmişlerdi. 3 Kadın işçi ayrıca demokrasi güçlerinin eşliğinde hak arama eylemlerini Dikili Atatürk Meydanı’nda sürdürmüşlerdi.

 

Editör: Haber Merkezi