İzmir’de depremzedeler kredi taleplerini AKP'li yöneticilere duyurmak için AKP İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. Parti binasının güvenlik bölümünün önüne yürüyerek gelen kadınlar burada bir süre slogan attı.

'DESTEK İSTİYORUZ'

AKP İzmir İl yöneticileri ve görevliler “Artık ölüyoruz”, “Destek istiyoruz” diyerek slogan atan kadın depremzedeleri sakinleştirmeye çalıştı. Kadınların slogan attığı sırada il binasının önüne polisler depremzedeleri slogan atmaması konusunda uyardı.

'İYİ NİYETİ SUİSTİMAL EDİYORSUNUZ'

AKP İl Yöneticisi Mustafa Kandil, "Şov yapmaya gerek yok. Sizi çay içmeye davet ettim. Sizinle bu üslupla konuştuğunuz için diyaloğa girmek istemiyorum. Bu kadar iyi niyeti suistimal ediyorsunuz” dedi. Kandil ve diğer yöneticiler gruptan 5 kişiyle parti binasında kısa bir görüşme yaptı. Bu sırada bazı depremzedelerin ağladığı görüldü. Depremzede kadınlar taleplerini bugün öğleden sonra AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile de paylaşacak.

ÖZONAY: 'ARKAMIZDA HDP VARMIŞ'

AKP İzmir İl Binasına görüşmeye alınan depremzede Meral Özonay, "Kerem Ali bey buradaymış ama toplantısı varmış. Bizim ile Mustafa Kandil görüştü. Görünmenin ardından açıklama yapan depremzede, "Hep yumuşatma derdindeler ama başka bir şey yok. 'Biz size yardımcı olacağız ama böyle hak aranmaz. Sakin olacaksınız, yarın Binali Bey gelecek size randevu alacağız' diyorlar, Binali Bey'in nereye geleceğini söylemiyorlar. 'Siz söyleyin, geldiği yere biz kendimiz gideriz aracıya ihtiyacımız yok' diyoruz ama söylemiyorlar. Bizden kişi sayısı istiyorlar, biz de '75 bin kişi toplayabiliriz' dedik, 'O kadara gerek yok 100-150 kişiyi toplayın, biz içinizden 3 kişi seçip Binali Bey ile görüştürürüz' dediler. Hepsi politik, sonrada toplantısı olduğunu söyledi. Arkada HDP varmış, kışkırtılarak buraya salınmış gibi oluyormuşuz. Biz depremzedeyiz, siz bize çözüm üretseydiniz biz buraya sizi alkışlamaya gelirdik" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi